Een Alpha Business geven

Alpha Business bestaat uit ongeveer tien interactieve bijeenkomsten waarin ondernemers met elkaar in gesprek gaan over het leven, geloof en God.

Bekijk de video: Wat is Alpha?
Wat is Alpha?

Wat is Alpha Business?

Alpha Business biedt een plek aan ondernemers en leidinggevenden om samen in gesprek te gaan over het leven en geloof. Alpha Business is inhoudelijk gelijk aan de ‘gewone’ Alpha. Alpha Business is daarbij exclusief bedoeld voor ondernemers en leidinggevenden om zo vanuit een gedeelde context over de vragen van het leven na te kunnen denken.  

Lees meer

Training en materialen

Ga je van start met Alpha Business? Er zijn veel trainingen en materialen voor de ‘gewone’ Alpha ontwikkeld. Hiermee kun je ook prima uit de voeten in het geven van je Alpha Business. Bereid je goed voor op de start van je cursus door met je team te trainen en al je materialen te bestellen en downloaden.

Lees meer

Promotie

Om alle teams zo goed mogelijk te ondersteunen, hebben we verschillende promotiematerialen ontwikkeld zoals posters en uitnodigingen.

Lees meer

Impact

Alpha heeft een enorme impact. Niet alleen op de levens van deelnemers, maar ook op de levens van teamleden. Vaak ontstaan er hechte en duurzame groepen naar aanleiding van het volgen of geven van een Alpha.

Lees meer

Hoe ziet een Alpha Business-bijeenkomst eruit?

Maaltijd

Elke Alpha Business begint met samen eten! 

Het eten is hét moment op voor gezelligheid en het opbouwen van vriendschappen. Tijdens het eten heb je alle tijd om elkaar te leren kennen. Zorg voor een lekkere maaltijd en zorg ervoor (als dat kan) dat het gratis is.

Inleiding

Na het eten volgt een inleiding

Elke week komt er een ander thema aan bod. Een thema kan zijn: ‘Wie is Jezus?’ of ‘Bidden: waarom en hoe?’. Je kunt voor de inleidingen gebruikmaken van de nieuwe Alpha Film Series. Je kunt er ook voor kiezen om zelf de inleidingen te houden of een combinatie van deze twee te maken.

Kleine groep

De kleine groep op Alpha Business

Na de inleiding gaan de deelnemers in kleine groepen met elkaar in gesprek over het thema van de avond. Hier kunnen je deelnemers al hun vragen stellen en hun mening delen. In elke kleine groep is er een gespreksleider en een helper aanwezig die het gesprek begeleiden.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik Alpha Business-materialen?

Je vindt alle cursus- en promotiematerialen op alphabookshop.nl. De Alpha Film Series en andere downloads vind je op registratie.alphanederland.org.

Hoe volg ik een Alpha Business?

Vind een Alpha bij jou in de buurt op alphacursus.nl!

Voor welke doelgroep is Alpha Business?

Alpha is voor iedereen! Of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Alpha Business is specifiek bedoeld voor ondernemers en leidinggevenden om samen in gesprek te gaan over het leven en geloof.

Waar vind ik de trainingen voor Alpha Business?

Je vindt alle videotrainingen op registratie.alphanederland.org. Je vindt een overzicht van alle lokale en nationale trainingen op alphanederland.org/evenementen.

Waar vind ik de Alpha Film Series?

De Alpha Film Series zijn gratis beschikbaar op registratie.alphanederland.org.

Hoe vorm ik een Alpha-team?

Volg de videotraining ‘Team samenstellen’ op registratie.alphanederland.org.

Hoe is Alpha ontstaan?

Alpha is ontstaan in de Holy Trinity Brompton-kerk in Londen; de cursus is daar ontwikkeld door Nicky Gumbel. Inmiddels is Alpha al 25 jaar actief in Nederland! Kijk voor meer informatie over het ontstaan van de cursus en organisatie op alphanederland.org/organisatie.

Hoe ga ik verder na Alpha?

Je kunt op meerdere manieren verdergaan na Alpha. Kijk hier voor alle mogelijkheden op een rijtje.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Saskia de Boer, Relatiemanager van Alpha. Heb je vragen over Alpha of denk je erover na om een cursus te geven? Ik help je graag verder! Klik op de knop hieronder om contact met me op te nemen.

Stel je vraag, ik help je graag!

Gebruik dit formulier of e-mail naar: saskia@alphanederland.org

  • Hidden
Ja, ik heb een vraag!

Alpha op social media: