Alpha
Campagne 2022

Eerste Hulp Bij Uitnodigen

In januari 2022 lanceren we een nieuwe Alpha Campagne: Eerste Hulp Bij Uitnodigen! Internationaal onderzoek wijst namelijk uit dat christenen het best wel spannend vinden om iemand uit te nodigen voor een kerkdienst of Alpha. Zo spannend, dat 52% een diepe weerstand ervaart bij de gedachte om iemand uit te nodigen. Dit betekent niet dat ze niemand kennen: zo’n twee op drie mensen krijgt een naam in gedachten die ze zouden kunnen uitnodigen voor Alpha. Er is dus een spannende tegenstelling: mensen vinden het heel spannend om uit te nodigen, maar weten tegelijkertijd wel wie ze kúnnen uitnodigen. En dat die persoonlijke uitnodiging voor Alpha zo belangrijk is, dat kunnen we niet vaak genoeg benadrukken:

9 van de 10 deelnemers komt op Alpha door een persoonlijke uitnodiging

Bekijk het Eerste Hulp Bij Uitnodigen-platform

Vier in je kerk niet alleen het aantal deelnemers dat naar jouw Alpha komt, maar ook het aantal uitnodigingen en gebeden! Het Eerste Hulp Bij Uitnodigen-platform helpt je daarbij. Na het registreren van je cursus, ontvang je als kerk 250 gebedskaartjes om uit te delen in jouw gemeente of parochie. Geef iedereen een moment om na te denken voor wie ze willen bidden en laat ze vervolgens de QR-code op het kaartje scannen of een naam schrijven op het gebedskaartje!

Aan de slag!

Om jou te ontzorgen in de promotie van Alpha, hebben we allerlei materialen ontwikkeld. Zo maak je er gebruik van:

Hoe vertel je over Alpha in jouw kerk?

Hoe enthousiasmeer je het beste je geloofsgemeenschap over Alpha? En hoe krijg je je gemeente of parochie aan het uitnodigen? Zo promoot je Alpha het best!

Welke (promotie)materialen gebruik je?

Bekijk het nieuwe Eerste Hulp Bij Uitnodigen-platform en de vernieuwde gebedskaartjes. Hier vind je ook materialen om je Alpha te promoten, zoals posters en uitnodigingen.

Hoe organiseer je een kerkdienst over uitnodigen?

Wil je een hele dienst organiseren over het thema uitnodigen? Om je op weg te helpen vind je hier allerlei materialen, zoals preekschetsen en video’s.

Podcast: De Uitnodiging

In deze bonusaflevering gaat Arnoud Drop in gesprek met Joost Klok. Als Relatiemanager is hij nauw betrokken bij de nieuwe campagne van Alpha: Eerste Hulp Bij Uitnodigen. 9 van de 10 deelnemers komt op Alpha door een persoonlijke uitnodiging. Een geweldige kans! Toch is uitnodigen niet de eerste focus van de meeste kerken. Hoe komt dat? Waarom vinden we het zo lastig om iemand uit te nodigen voor een kerkdienst of Alpha? Hoe kan er een gezonde uitnodigingscultuur ontstaan? En welke rol speelt gebed hierin? Joost deelt ook praktische lessen van kerken die goede ervaringen hebben opgedaan met uitnodigen.

Beluister de podcast:

Lees het uitnodigingsverhaal van Miranda en Matthijs

“Heel bijzonder dat het vuurtje is doorgegaan! Het is ons verlangen dat nog meer mensen in onze familie en vriendenkring die God nog niet kennen Hem ontmoeten. Prachtig dat we onderdeel zijn van Gods plan. En geruststellend. Je hoeft niet alles zelf te organiseren, je doet het samen met Hem. We weten niet eens waar het vuurtje inmiddels is gebleven!”