Impact

Impact van Alpha

Inmiddels hebben 300.000 mensen in Nederland een Alpha gevolgd. Wereldwijd zijn dat er miljoenen! Elk jaar volgen zo’n 15.000 mensen in Nederland een Alpha. En dat had een enorme impact. In 2018 hebben we onderzoek laten doen naar de impact van Alpha. Dat wees onder andere uit dat 92% van de deelnemers een positieve tot zeer positieve invloed van Alpha ervaart op hun geloof en leven.

Alpha heeft niet alleen impact op deelnemers maar ook op kerken, zo blijkt een internationaal onderzoek. Alpha wordt door 95% van de kerkleiders als een effectief evangelisatiemiddel gezien. Circa 96% geeft aan dat Alpha bijdraagt aan discipelschap en maar liefst 99% ziet Alpha als een veilige plek om vragen te stellen over het geloof.  

“Ik vind veel rust bij God. Wat er ook gebeurt, ik voel zijn aanwezigheid in mij. Het gevoel van leegte is weg. Vroeger probeerde ik het op eigen kracht, maar nu vertrouw ik op God. Ik hou nog steeds van mijn werk; ik heb dezelfde baan, dezelfde vrienden. Maar ik ervaar dat God me van binnenuit verandert. Alpha was het mooiste geschenk dat ik kon krijgen.”

Roliena

Alpha: van cursus naar cultuur

Een kerkleider deed eens de gedurfde uitspraak: ‘Alpha als cursus is geweldig, maar Alpha als cultuur in je kerk is fenomenaal’. Er is een verschil tussen Alpha geven als een cursus, bijvoorbeeld wanneer je hem één keer per jaar geeft, of Alpha strategischer inzetten. Als je Alpha strategisch inzet en er prioriteit aan geeft, zul je zien dat er meer mensen op Alpha terecht komen. Daarnaast kunnen deelnemers doorgroeien tot leiders op een volgende Alpha en zelfs uiteindelijk leiders worden in je kerk. Er komen meer mensen van buiten de kerk tot geloof en er worden meer mensen onderdeel van de geloofsgemeenschap.

Ben je benieuwd wat dit in kan houden voor jouw kerk? Ga met ons in gesprek!

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Saskia de Boer, Relatiemanager van Alpha. Heb je vragen over Alpha of denk je erover na om een cursus te geven? Ik help je graag verder! Klik op de knop hieronder om contact met me op te nemen.

Stel je vraag, ik help je graag!

Gebruik dit formulier of e-mail naar: saskia@alphanederland.org

  • Hidden
Ja, ik heb een vraag!

Alpha op social media: