Een Alpha Students geven

Wil jij Alpha Students geven? Hier vind je meer informatie, materialen en training! Ga in gesprek met studenten over het leven en geloof!

Bekijk de video: Wat is Alpha?

Alpha Students is dé plek voor studenten om na te denken over levensvragen, identiteit en richting in hun leven

Wat is Alpha Students?

Alpha Students is een middel gecreëerd voor studentenverenigingen en kerken, gebaseerd op gastvrijheid, vriendschap en een open gesprek. Alpha is overal ter wereld hetzelfde en wordt gegeven in allerlei contexten: studentenverenigingen, kerken, scholen, gevangenissen. Wereldwijd hebben miljoenen mensen al een Alpha gevolgd.  

Lees meer

Training en materialen

Ga je van start met Alpha Students? Er zijn veel trainingen en materialen voor je ontwikkeld. Zo heb je alles wat je nodig hebt om een goede Alpha Students te geven. Bereid je goed voor op de start van je cursus door met je team te trainen en al je materialen te bestellen en te downloaden.  

Lees meer

Promotie

De meeste Alpha Students starten in het voor- en najaar. Samen met alle Alpha-teams nodigen wij door middel van lokale en nationale acties studenten in heel Nederland uit voor Alpha Students. Om alle teams zo goed mogelijk te ondersteunen, hebben we verschillende promotiematerialen ontwikkeld zoals posters, visitekaartjes en ansichtkaarten.  

Lees meer

Impact

Alpha Students is dé plek voor studenten om na te denken over levensvragen, identiteit en richting in hun leven. Wereldwijd hebben al ruim 27 miljoen mensen een Alpha gevolgd in maar liefst 169 landen. In bijna alle studentensteden draait een Alpha Students.

Lees meer

“Ik vond het heel bemoedigend dat er mensen van mijn leeftijd waren die veel met het geloof deden, maar soms ook konden zeggen: ‘Dat weet ik ook niet.’ Op Alpha was er ruimte voor kwetsbaarheid en twijfels.” 

Sterre, volgde Alpha Students in Nijmegen

Hoe ziet een Alpha-bijeenkomst eruit?

Maaltijd

Elke Alpha Students begint met gezellig samen eten! 

Het eten is hét moment op Alpha Students voor gezelligheid en het opbouwen van vriendschappen. Tijdens het eten heb je alle tijd om te kletsen en elkaar te leren kennen. Kook een lekkere maaltijd en zorg ervoor (als dat kan) dat het gratis is. 

Inleiding

Na het eten volgt een inleiding

Elke week komt er een ander thema aan bod. Een thema kan zijn: ‘Wie is Jezus?’ of ‘Bidden: waarom en hoe?’. Je kunt ervoor kiezen om de Alpha Film Series of Alpha Youth Series te gebruiken voor de inleidingen, zelf de inleidingen te houden of een combinatie van deze twee te maken.

Kleine groep

De kleine groep op Alpha Students

Na de inleiding gaan de deelnemers in kleine groepen met elkaar in gesprek over het thema van de avond. Hier kunnen je deelnemers al hun vragen stellen en hun mening delen. In elke kleine groep is er een gespreksleider en een helper aanwezig die het gesprek begeleiden.

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Hendrina van Dijk-Harmannij, (Relatie)Manager van Alpha Youth & Students. Heb je vragen over Alpha Students of denk je erover na om een Alpha Students te geven? Ik help je graag verder! Klik op de knop hieronder om contact met me op te nemen.

Ja, ik heb een vraag!

Veelgestelde vragen

Waar vind ik Alpha Students-materialen?

Je vindt alle cursus- en promotiematerialen op alphabookshop.nl. De Alpha Film Series, Alpha Youth Series en andere downloads vind je op registratie.alphanederland.org.

Voor welke doelgroep is Alpha Students?

Alpha Students is voor alle studenten! Of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Voor andere doelgroepen zijn er ook specifieke Alpha-contexten, zoals Youth, Senioren, Vluchtelingen en Prisons.

Waar vind ik de trainingen voor Alpha Students?

Je vindt alle videotrainingen op registratie.alphanederland.org. Je vindt een overzicht van alle lokale en nationale trainingen op alphanederland.org/evenementen.

Waar vind ik de Alpha Film Series en Alpha Youth Series?

De Alpha Film Series en de Alpha Youth Series zijn gratis beschikbaar op registratie.alphanederland.org.

Hoe vorm ik een Alpha-team?

Volg de videotraining ‘Team samenstellen’ op registratie.alphanederland.org.

Hoe is Alpha ontstaan?

Alpha is ontstaan in de Holy Trinity Brompton-kerk in Londen; de cursus is daar ontwikkeld door Nicky Gumbel. Inmiddels is Alpha al 25 jaar actief in Nederland! Kijk voor meer informatie over het ontstaan van de cursus en organisatie op alphanederland.org/organisatie.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Alpha Students op social media: