Mystery Guest

Hoe is het met de gastvrijheid in jouw kerk gesteld? Meld je aan voor Project Mystery Guest en ontdek hoe gastvrij jouw kerk is!

Gastvrijheid als missie

Een gastvrije en uitnodigende kerk. Dat klinkt logisch en simpel! Is dat ook zo? Gastvrijheid is ontzettend breed: van de uitstraling van het kerkgebouw tot de sfeer tijdens de dienst of viering. Van de tekst op de website tot het welkom bij de deur. Gastvrijheid speelt mee in alle delen van jouw kerk.

Hoe is het eigenlijk met de gastvrijheid in jouw kerk gesteld? Dat willen we samen met jou ontdekken.

Hoe gastvrij is jouw kerk?

Wil je ontdekken hoe gastvrij jouw kerk is? Met Project Mystery Guest nodig je iemand uit om een kerkdienst of -viering mee te maken in jouw kerk. Deze persoon let tijdens de kerkdienst goed op hoe gastvrij hij of zij het ervaart en vult dat in via een vragenlijst. Al die observaties worden verwerkt in een document dat jouw kerk na het bezoek digitaal ontvangt. Een mooi handvat om mee te nemen in je gesprekken over de gastvrijheid van jouw kerk! Goed om te weten: de bezoeker maakt een momentopname van een zondagochtend in jouw kerk. Daarmee is het bezoek geen wetenschappelijk onderzoek, maar een tool om aan de slag te gaan met de cultuur van gastvrijheid in jouw kerk.

Meld je kerk aan voor Project Mystery Guest

Hoe werkt het?

Wil je een mystery guest ontvangen in jouw kerk? Overleg dit dan eerst binnen je gemeente of parochie. Zodra jullie hier allemaal achterstaan, kun je je inschrijven via het formulier hierboven. Je ontvangt binnen een paar minuten een bevestiging van je inschrijving per e-mail, met een uitleg (in een document én een video) hoe jullie aan de slag kunnen. Project Mystery Guest is gratis – je hoeft als kerk dus niets te betalen voor je deelname of de resultaten.

Benieuwd naar een voorbeeld-rapportage? Bekijk hier de rapportage van een al bezochte kerk!

Project Mystery Guest is een laagdrempelige manier voor kerken om aan de slag te gaan met het thema gastvrijheid en het zijn van een uitnodigende kerk. 

Download de whitepaper: ‘Hé, je zit op mijn plek!’

Hoe kunnen jij en je kerk groeien in gastvrijheid? En waarom zou je eigenlijk willen groeien in gastvrijheid? Na het lezen van deze whitepaper komt het thema gastvrijheid (verder) tot leven en ontdek je een nieuwe kijk op gastvrijheid!

Ontvang de whitepaper

Voor de kerk, met de kerk en door de kerk 

Alles wat wij als Alpha Nederland doen, is voor de kerk, met de kerk en door de kerk. Samen met kerkleiders denken we na over essentiële vragen, zoals ‘Hoe doe je dat: missionair kerk-zijn voor zoekende mensen?’ en ‘Hoe kan mijn lokale kerk de samenleving tot bloei brengen?’. Hierin zien we altijd kansen! We inspireren kerkleiders graag om deze kansen te benutten. Ruim 700 kerken in Nederland organiseren Alpha’s, een van onze andere cursussen of volgen bij ons een coachtraject.