Een Alpha Prisons geven

Alpha Prisons bestaat uit ongeveer tien interactieve bijeenkomsten waarin deelnemers het gesprek aangaan over het leven, geloof en God.

Lees verder: Wat is Alpha Prisons?

“Door Alpha Prisons ben ik de Bijbel gaan lezen. Het geloof laat ik nooit meer los: dat zit net zo vast aan me als mijn linkerbeen.”

Wat is Alpha Prisons?

Alpha Prisons is Alpha, maar dan speciaal voor in de gevangenis. De inhoud is hetzelfde als de gewone Alpha, maar het materiaal en de opzet zijn aangepast naar de leefwereld van gedetineerden. Het geeft gedetineerden de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over zingeving en het christelijk geloof.

Lees meer

Training en materialen

Ga je van start met Alpha Prisons? Er zijn meerdere trainingen en materialen ontwikkeld, zodat je goed van start kunt gaan met jouw cursus. Bereid je samen met je team voor en bestel de benodigde materialen.

Lees meer

Promotie

Naast trainen en materialen bestellen, ga je natuurlijk ook deelnemers uitnodigen voor je Alpha. Promotie voor Alpha Prisons gaat net iets anders in zijn werk dan bij een gewone Alpha. Lees hier meer over de promotie van jouw cursus!

Lees meer

Impact

Over heel de wereld zitten ruim tien miljoen mensen gevangen. In Nederland zijn dat ruim 33.000 mensen. Alpha Prisons biedt deze groep mensen een plek aan om in gesprek te gaan over de grote vragen van het leven. En dat werkt! In 2018 hebben wereldwijd ruim 53.000 mensen een Alpha gevolgd in de gevangenis.

“Alpha was voor mij een warm bad, liefdevol. Wat me raakte was dat ze zeiden: ‘We staan open voor iedereen. De dingen die je hier zegt, blijven privé.’ Tijdens Alpha ben ik de Bijbel gaan lezen. Het geloof laat ik nooit meer los. Dat zit net zo vast aan me als mijn linkerbeen.”

Hoe ziet een Alpha-bijeenkomst eruit?

Maaltijd

Elke Alpha begint met een gezamenlijke maaltijd

Ook bij Alpha Prisons begin je met eten. Dit is een belangrijk moment. Voor deelnemers van Alpha Prisons is het echt een feest wanneer de bijeenkomst start met een stukje taart of iets anders lekkers. Tijdens dit moment is er alle ruimte om elkaar te leren kennen en vriendschappen op te bouwen. 

Inleiding

Na het eten volgt een inleiding

Elke week wordt er tijdens de inleiding een thema van het christelijk geloof behandeld. Een thema kan zijn: ‘Wie is Jezus?’ of ‘Bidden: waarom en hoe?’. Tijdens Alpha Prisons wordt de inleiding vaak verzorgd door de verschillende teamleden binnen het Alpha-team.

Kleine groep

De kleine groep op Alpha Prisons

Na de inleiding gaan deelnemers uit elkaar in kleine groepen om door te praten over het onderwerp. Hier kunnen de deelnemers al hun vragen stellen en hun mening delen. In elke kleine groep is er een gespreksleider en helper aanwezig om het gesprek te faciliteren.

Hoe kunnen we je verder helpen?

Heb je vragen over Alpha Prisons of denk je erover na om een Alpha Prisons te geven? We helpen je graag verder. Klik op de knop hieronder om contact met ons op te nemen.

Ja, ik heb een vraag!

Veelgestelde vragen

Waar vind ik materialen voor Alpha Prisons?

Je vindt alle cursus- en promotiematerialen op alphabookshop.nl. Andere materialen vind je gratis op registratie.alphanederland.org.

Kan ik een training volgen voor het geven van Alpha?

Je vindt alle videotrainingen op registratie.alphanederland.org. Je vindt een overzicht van alle lokale en nationale trainingen op alphanederland.org/evenementen.

Hoe nodig ik gedetineerden uit voor Alpha?

Uitnodigen voor Alpha Prisons gaat net iets anders dan voor een gewone Alpha. Klik hier om meer te weten te komen over promotie voor Alpha Prisons.

Hoe vorm ik een Alpha-team?

Volg de videotraining ‘Team samenstellen’ op registratie.alphanederland.org.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Alpha op social media: