Doe mee als bidder

Bid jij met ons mee?

Gebed is de basis van alles wat we doen, het kloppende hart van onze activiteiten en de bron van onze droom. Nicky Gumbel zegt: “Alpha heeft alles in zich om te falen, behalve als God komt opdagen.” Alpha is slechts een middel, maar als God het zegent, gebeuren er mooie dingen. Bid jij met ons mee dat mensen in Nederland Jezus Christus leren kennen en Gods liefde voor hen ontdekken?

Dank- en gebedspunten oktober

Dank God voor de Alpha Nederland Training & Inspiratie! Met ruim 600 bezoekers hebben we genoten van een prachtige dag vol inspiratie en gezelligheid, mooie ontmoetingen en ontroerende verhalen van hoe God werkt in de levens van mensen.

In september waren ruim dertig internationale Alpha-collega’s in Nederland om geïnspireerd te worden en te leren over onder andere organisatieontwikkeling. Bid je mee voor inzicht om hun ervaringen door te vertalen naar de Alpha’s in hun eigen land?

Dank God voor de eerste groep Alpha-teamleiders die het Alpha-coachtraject hebben afgerond. Bid dat ze alles wat ze geleerd hebben, goed in praktijk kunnen brengen!

Dank God voor de Alpha Youth’s en Students die in september gestart zijn! Bid dat de jongeren en studenten die zijn uitgenodigd, ook gaan komen. 

In oktober is er een online masterclass over ‘Hoe verder na Alpha Youth?’. Bid je mee dat de Alpha Youth-leiders een goed vervolg kunnen geven aan de groep die ze al zijn gestart?

Oktober is de maand dat we bij Alpha Nederland onze jaarplannen voor 2024 gaan maken. Bid mee voor de leiding van de Heilige Geest daarin, dat we de juiste dingen prioriteit zullen geven. 

Dank God voor onze droomdragers: ondernemers die investeren in onze droom! Bid voor het Benefietdiner in de Kuip op 31 oktober, dat het een mooie en inspirerende avond zal zijn. 

We zijn dankbaar dat we ons team uit kunnen breiden met een Relatiemanager Alpha. Bid je mee dat de juiste persoon op deze plek komt? 

“Alpha is slechts een middel, maar als God het zegent, gebeuren er mooie dingen.”

Dank- en gebedspunten september

Dank God voor de Wereldjongerendagen in Lissabon waar Alpha Youth aanwezig was. We voerden gesprekken met duizenden jongeren. Ruim 1.600 jongeren gaven aan meer te willen weten over Alpha! Bid je mee dat ze hun enthousiasme vast zullen houden en met Alpha Youth aan de slag zullen gaan in hun land en woonplaats?

In Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland wordt Alpha Youth voor de katholieke kerk sinds kort gekoppeld aan het vormsel. Dank God voor de kansen die dit biedt. Ook in Nederland zijn we deze mogelijkheid aan het onderzoeken. Bid je mee voor wijsheid?

Bid mee voor de Alpha Campagne die op 1 september van start gaat, met onder andere billboards langs de snelwegen en een online campagne. Bid dat mensen die (bewust of onbewust) zoekend zijn, de campagne zullen zien en een Alpha bij hen in de buurt zullen vinden! 

Op 9 september is de Alpha Nederland Training & Inspiratie in Veenendaal. Bid je mee voor de honderden cursusleiders die komen, dat ze geïnspireerd en toegerust zullen worden om hun Alpha of (Pre)Marriage Course te geven? 

Ook komen er dertig Alpha-collega’s vanuit heel Europa naar de Alpha Nederland Training & Inspiratie. Bid dat ze een leuke tijd zullen hebben, maar ook voor inzicht om hun ervaringen door te vertalen naar de Alpha’s in hun eigen land.

Dank God voor de honderden teams die in september voor het eerst of opnieuw gaan starten met een Alpha of (Pre)Marriage Course! Bid dat ze de leiding van de Heilige Geest zullen ervaren en Gods liefde zullen uitdragen aan de deelnemers. 

Onze zoektocht naar een nieuw pand voor Alpha Nederland gaat onverminderd door. We zien met verwachting uit naar de plek die God voor ons aan het voorbereiden is. Bid je mee voor wijsheid in het proces en de keuzes die gemaakt moeten worden?

We hebben mooie reacties ontvangen op de vacature voor Adviseur Kerken voor Noord-Brabant en Limburg. Bid voor wijsheid in de sollicitatiegesprekken, dat de juiste persoon op deze plek komt! 

De komende maanden zijn er diverse fondswervingscampagnes voor Alpha Nederland, waaronder Alpha Thuisrestaurant en Zet de kerk in bloei. Bid je mee dat we voldoende middelen zullen ontvangen om te kunnen groeien richting onze droom?

Dank je wel voor jouw gebed!