Doe mee als bidder

Bid jij met ons mee?

Gebed is de basis van alles wat we doen, het kloppende hart van onze activiteiten en de bron van onze droom. Nicky Gumbel zegt: “Alpha heeft alles in zich om te falen, behalve als God komt opdagen.” Alpha is slechts een middel, maar als God het zegent, gebeuren er mooie dingen. Bid jij met ons mee dat mensen in Nederland Jezus Christus leren kennen en Gods liefde voor hen ontdekken?

Dank- en gebedspunten mei

We zijn dankbaar voor de conferentie van De Missionaire Parochie op 6 april. Ruim 800 rooms-katholieken dachten met elkaar na over wat het betekent om Jezus te volgen en anderen leerling van Hem te maken. We zijn ook dankbaar voor de stappenplannen die zijn aangevraagd om Alpha te starten vanuit hun parochie, en de mensen die zich hebben aangemeld voor de Teamleiders Kick-off. 

Dank God dat er in maart en april weer meer Alpha’s zijn gestart dan vorig jaar rond die tijd. Steeds meer kerken gaan meerdere Alpha’s geven per jaar. Bid je mee voor alle deelnemers, dat ze geraakt zullen worden door Gods liefde en Hem gaan volgen?

We zijn dankbaar voor een mooie verdiepende training op 18 april met verschillende (Pre)Marriage Course-leiders vanuit het hele land. Linda Pasman nam de cursusleiders mee in het thema ‘samengestelde gezinnen’: waar lopen deze stellen tegen aan en hoe kunnen we voor hen van betekenis zijn met de (Pre)Marriage Course?

In april is er een mooi gesprek geweest met het aankomende bestuur van studentenvereniging Ichthus in Utrecht over hoe zij als vereniging missionair kunnen zijn, onder andere door het aanbieden van Alpha Students. Bid je mee dat ze als vereniging zullen groeien in missionair zijn en daarmee veel studenten in Utrecht zullen bereiken met het goede nieuws van Jezus Christus?

We doen onderzoek naar de merkidentiteit van de (Pre)Marriage Course, om van daaruit verder te bouwen aan de toekomst van de (Pre)Marriage Courses. We zijn dankbaar voor al die stellen en cursusleiders die hun ideeën en meningen met ons hebben gedeeld. Bid je mee voor de leiding van Gods Geest in de plannen en dromen voor de komende jaren?

Op 6 en 7 mei vindt de Leadership Conference plaats in Londen. We zijn dankbaar dat we vanuit Nederland met een grote groep voorgangers, ondernemers, vrienden van Alpha Nederland en ons team kunnen gaan. Bid voor een goede en inspirerende tijd samen. We zien uit naar wat God gaat doen!

In mei zijn er video-opnamedagen met Alpha Youth-coördinatoren uit Spanje, Portugal, Frankrijk en Ierland. Deze video’s zullen worden gebruikt voor de vertaling van het Alpha Youth Community Coachtraject naar hun eigen land, taal en context. Bid je mee dat alles voorspoedig gaat en dat de video’s voor veel mensen tot zegen zullen zijn?

Tijdens de Opwekking Pinksterconferentie verzorgen we een Alpha Experience (op 18 mei) en een Marriage Course Experience (op 20 mei) voor mensen die willen ervaren wat Alpha of de Marriage Course inhoudt. Bid je mee voor genoeg vrijwilligers? En bid voor de deelnemers die komen, dat ze enthousiast zullen worden en op zoek zullen gaan naar een Alpha of (Pre)Marriage Course in hun buurt.

Ook verzorgen we op Opwekking een leiderschapsseminar over ‘De kerk waarin iedereen meedoet’. Bid dat de mensen die komen geïnspireerd en geraakt zullen worden en dat ze de geleerde lessen kunnen vertalen naar hun eigen kerk en context. 

“Alpha is slechts een middel, maar als God het zegent, gebeuren er mooie dingen.”

Dank- en gebedspunten april

In dit eerste kwartaal van het jaar zijn er bijna honderd (Pre)Marriage Courses gestart! We zijn God dankbaar voor alle cursusleiders die stellen door het hele land verwelkomen.

We zijn dankbaar dat er ruim tweehonderd The Passion Kijkavond-pakketten zijn besteld. Bid dat alle mensen die op Witte Donderdag naar een The Passion Kijkavond gaan, geraakt zullen worden door Gods liefde voor hen. 

Dank God voor de twee Alpha Youth Community Coachtrajecten die in maart zijn gestart met deelnemers uit zes verschillende kerken.

Op 6 april vindt de derde conferentie van Missionaire Parochie plaats in Veenendaal, met naar verwachting ruim 800 aanwezigen. Het thema van de conferentie is ‘Volg Mij’. Arnoud Drop is een van de sprekers. Bid je mee dat de aanwezigen geïnspireerd zullen worden om te bouwen aan een missionaire parochie en leerlingen te maken?

Op 9 april is er een (Pre)Marriage Course Experience in Eindhoven, speciaal voor stellen die geïnteresseerd zijn in het geven van een (Pre)Marriage Course of die benieuwd zijn wat het precies inhoudt. Bid mee dat er kerken en stellen in deze regio op zullen staan die hart hebben om te bouwen aan gezonde, duurzame relaties en die een (Pre)Marriage Course willen geven.

In april zijn er diverse projecten waarmee we het aantal droomdragers dat meebouwt aan onze droom willen verdubbelen. Bid je mee dat we in contact komen met de juiste mensen?

Ook zijn we bezig met het ontwikkelen van materialen die kerken helpen om aan de slag te gaan met de ingrediënten van Alpha. Bid voor creativiteit, wijsheid en de leiding van de Heilige Geest.  

Dank je wel voor jouw gebed!