Over Alpha Nederland

Onze visie

Alpha Nederland zet zich in voor de evangelisatie van Nederland, de vitalisering van de kerk en de transformatie van de samenleving.

Onze missie

Het is onze missie om de kerk te dienen en toe te rusten in haar missie om het evangelie van Jezus Christus te delen en volgelingen van Hem te maken.

Dit is onze droom: ‘In 2036 hebben één miljoen mensen in Nederland het evangelie van Jezus Christus gehoord via Alpha.’

‘Ik was ongeveer 18 jaar oud en het was een donderdagmiddag. In de woonkamer bij mijn ouders, bladerde ik door het lokale sufferdje en mijn oog viel op de rouwadvertenties. Ik kende niemand die daar genoemd werd persoonlijk. En toch moest ik huilen. Ik huilde zomaar, ineens, door het besef dat er in mijn stadje mensen overlijden zonder dat ik, zonder dat de gemeenschap waar ik onderdeel van uitmaak, mijn best had gedaan om hen een eerlijke keus te laten maken voor Jezus Christus. Op die donderdagmiddag brak God mijn hart voor evangelisatie.’ 

Onze waarden

  • Alles wat we doen, is voor de kerk, met de kerk en door de kerk.
  • We zijn gepassioneerd over eenheid.
  • We kiezen voor kwaliteit.
  • We werken vanuit vrijgevigheid.

Daarnaast gaan we behoorlijk lekker op Fun, Faith, Food & Friendship 😉.

Ons aanbod

Samen met honderden kerken en groepen verwelkomen we jaarlijks ruim 15.000 mensen op onze cursussen. De bekendste is Alpha: een hulpmiddel voor de lokale kerk om samen met anderen over het christelijk geloof in gesprek te gaan. Het is een gastvrije plek waar mensen zich welkom, geliefd en geaccepteerd voelen.

Alpha

Alpha is dé kans om samen met anderen in gesprek te gaan over het leven en het christelijk geloof. Het is de plek waar iedereen welkom is en waar alle verhalen samenkomen.

Elk jaar komen duizenden mensen op Alpha in aanraking met het evangelie van Jezus Christus. Het bestaat uit een serie van ongeveer tien bijeenkomsten en een Alpha-weekend.

Alpha wordt in meer dan honderd landen en talen gegeven. De cursus wordt in allerlei contexten gegeven; in kerken, op de werkplek, aan jongeren, studenten, vluchtelingen, senioren en zelfs in gevangenissen.

Lees meer over Alpha

Marriage Courses

Alpha Nederland biedt ook cursussen aan die gericht zijn op het ontwikkelen en versterken van duurzame en gezonde relaties.

Marriage Course
De Marriage Course is een serie van zeven leuke en romantische date nights mét inhoud. Tijdens deze avondjes uit krijgen de stellen meer inzicht in zichzelf, hun partner en hun relatie.

Lees meer over de Marriage Course

Premarriage Course
Met de Premarriage Course gaan stellen samen in gesprek over wat belangrijk is in hun relatie. De cursus bestaat uit vijf leuke en romantische avondjes uit.

Lees meer over de Premarriage Course

Coachtrajecten

Het Alpha-coachtraject is speciaal ontworpen voor kerken die meer prioriteit bij missie willen leggen en de impact van hun Alpha’s willen vergroten. Tijdens het coachtraject gaan Alpha-teamleiders onder begeleiding van onze collega’s aan de slag met onderwerpen als ‘Bouwen aan een biddend team’, ‘Ruimte maken voor Gods Geest’ en ‘De toekomst van Alpha in jouw kerk’.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met een van onze relatiemanagers via info@alphanederland.org. Als sparringspartner bidden en denken we graag met je mee.

Lees meer over het Alpha-coachtraject

De Kansen voor de Kerk

We denken graag met kerkleiders na over thema’s als: ‘het betrekken van de hele geloofsgemeenschap bij missie’, ‘leiderschap ontwikkelen in de kerk’ en ‘visie voor de buurt’.

We helpen kerkleiding graag om kansen te vertalen naar de context van hun gemeente of parochie. Onder de naam ‘De Kansen voor de Kerk’ verzorgen we daarom inspirerende podcasts en evenementen voor kerkleiders. Ga je mee op zoek naar de kansen voor jouw kerk?

Kijk op dekansenvoordekerk.nl

En nog veel meer…

Alpha Nederland biedt ook de Parenting Courses aan. Deze cursussen zijn gericht op duurzame en gezonde relaties binnen het gezin. Daarnaast geeft Alpha Nederland de Prayer Course uit en versturen we dagelijks De Bijbel met Nicky en Pippa Gumbel-nieuwsbrieven naar ruim 10.000 lezers.

Onze ingrediënten

We kunnen het niet beter verwoorden dan Fr. James Mallon: ‘Alpha als cursus is fantastisch, Alpha als cultuur is fenomenaal’.

Welke ingrediënten kenmerken de cultuur van Alpha?

Ontdek de ingrediënten van de Alpha-cultuur

De geschiedenis van Alpha

Alpha heeft in Engeland, Nederland en wereldwijd sinds haar ontstaan een grote vlucht genomen. In een kort overzicht geven we je een beeld van het ontstaan van Alpha, de organisatie erachter en in het bijzonder de ontwikkelingen in Nederland.
Lees meer over de geschiedenis van Alpha

Bouw mee

Ben je enthousiast over Alpha? Wij zijn een organisatie zonder winstoogmerk en doen ons werk op basis van giften. Bouw jij mee aan onze droom?

Samen nodigen we Nederland uit om Jezus te ontmoeten!