Over Alpha Nederland

Alpha Nederland zet zich met hart en ziel in voor de evangelisatie van Nederland, de vitalisering van de kerk en de transformatie van de samenleving. Het is onze missie om de kerk te dienen en toe te rusten in haar missie om het evangelie van Jezus Christus te delen en volgelingen van Hem te maken. Dit is onze droom: ‘In 2036 hebben één miljoen mensen in Nederland het evangelie van Jezus Christus gehoord via Alpha.’
Lees meer over hoe onze droom is ontstaan!

Ons aanbod

Samen met honderden kerken en groepen verwelkomen we jaarlijks ruim 15.000 mensen op onze cursussen. De bekendste is Alpha: een hulpmiddel voor de lokale kerk om samen met anderen over het christelijk geloof in gesprek te gaan. Het is een gastvrije plek waar mensen zich welkom, geliefd en geaccepteerd voelen.

Alpha

Alpha biedt iedereen de mogelijkheid om in tien bijeenkomsten en een weekend op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Het wordt in meer dan honderd landen en talen gegeven. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk! Alpha wordt in allerlei contexten gegeven; in kerken, op de werkplek, aan jongeren, studenten, vluchtelingen, senioren en zelfs in gevangenissen.
Lees meer over Alpha

Coachtrajecten

Via coachtrajecten helpen we kerken om de kwaliteit van Alpha’s te vergroten en een gastvrije, uitnodigende kerkcultuur te creëren.
Meer informatie over de coachtrajecten

Marriage Courses

De Marriage Course bestaat uit zeven avonden waarin partners samen in gesprek gaan over belangrijke relatiethema’s en vragen. Met de Premarriage Course bereiden stellen zich in vijf avonden voor op een volgende stap in hun relatie.

De Kansen voor de Kerk

Als sparringpartner inspireren we kerkleiders om kansen te benutten. Onder de naam ‘De Kansen voor De Kerk’ verzorgen we inspirerende podcasts en evenementen voor kerkleiders.

Nog veel meer…

Alpha Nederland biedt ook de Parenting Courses aan. Deze cursussen zijn gericht op duurzame en gezonde relaties binnen het gezin. Daarnaast geeft Alpha Nederland de Prayer Course uit en verspreiden we dagelijks Bible in One Year-nieuwsbrieven naar ruim 10.000 lezers.

Onze ingrediënten

We kunnen het niet beter verwoorden dan Fr. James Mallon:
‘Alpha als cursus is fantastisch, Alpha als cultuur is fenomenaal’.

Welke ingrediënten kenmerken de cultuur van Alpha?

Ontdek de ingrediënten van de Alpha-cultuur

Geschiedenis van Alpha

Alpha heeft in Engeland, Nederland en wereldwijd sinds haar ontstaan een grote vlucht genomen. In een kort overzicht geven we je een beeld van het ontstaan van Alpha, de organisatie erachter en in het bijzonder de ontwikkelingen in Nederland.
Ontdek de geschiedenis van Alpha

Onze waarden

Alles wat we doen, is voor de kerk, met de kerk en door de kerk.
We zijn gepassioneerd over eenheid.
We kiezen voor kwaliteit.
We werken vanuit vrijgevigheid.

Daarnaast gaan we behoorlijk lekker op Food, Fun, Faith & Friendship ?

Bouw mee

Ben je enthousiast over Alpha? Wij zijn een organisatie zonder winstoogmerk en doen ons werk op basis van giften. Bouw jij mee aan onze droom?

Investeer in Alpha Nederland

Samen nodigen we Nederland uit om Jezus te ontmoeten!