Doe mee als kerk

Breng de samenleving tot bloei

Wij geloven dat kerken onze samenleving tot bloei kunnen brengen! Alpha Nederland is gepassioneerd om samen met de kerken het goede nieuws van Jezus te vertellen. Alles wat we doen is voor de kerk, met de kerk en door de kerk.  

Als kerk kun je op verschillende manieren aanhaken: door een Alpha of (Pre)Marriage Course te geven, te collecteren voor Alpha Nederland of door samen met ons de kansen voor jouw kerk te ontdekken. 

Geef een cursus in jouw kerk

Ben je enthousiast over Alpha of de Marriage en Parenting Courses? Geef een cursus in je eigen geloofsgemeenschap! Als cursusleider ben je een onmisbaar deel van de reis die deelnemers maken. Het wordt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring! 
Bekijk ons cursusaanbod

Collecteer voor Alpha Nederland

Om de honderden teams die Alpha geven te ondersteunen met nieuwe materialen, adviezen en kwalitatief goede trainingen is jaarlijks veel geld nodig. Mag Alpha op het collecterooster van jouw kerk? 
Meer informatie 

Het begon bij ons verlangen om kerk te zijn voor de mensen buiten de kerk. Het is zo belangrijk dat een kerk uitreikt naar mensen en vervolgens ook een veilige plek heeft waar mensen in gesprek kunnen gaan. Dat is Alpha.”

Rudolf Setz, Assen Zoekt

Ontdek de kansen voor jouw kerk

We helpen je graag om de kansen die wij zien te vertalen naar de context van jouw gemeente of parochie. Dat doen we op verschillende manieren. 

Podcast en evenementen

Onder de naam ‘De Kansen voor De Kerk’ verzorgen we inspirerende podcasts en (online) evenementen voor kerkleiders over thema’s die te maken hebben met kerk en missie. 

Adviesgesprek

We denken samen met kerkleiders na over belangrijke vragen als: ‘Hoe zet ik missie op de eerste plaats in mijn kerk?’ of ‘Hoe kan mijn cursus meer tot bloei komen?’. Als sparringpartner bidden en denken we graag met je mee.

Coachtraject

Via coachtrajecten helpen we kerken om te groeien door Alpha strategisch in te zetten, de kwaliteit van Alpha’s te vergroten en een gastvrije, uitnodigende kerkcultuur te creëren. Zo kunnen kerken de samenleving tot bloei brengen.