Aan de slag met Alpha Youth

Wil jij bouwen aan een plek waar jongeren Jezus kunnen leren kennen? Hier vind je meer informatie, materialen en training!

Raak geïnspireerd met deze video:
Alpha Youth Community

Alpha Youth is: Food, Fun, Faith & Friendship! 

Wat is Alpha Youth?

Alpha Youth is er voor de lokale kerk. Het biedt een plek waar jongeren terecht kunnen met hun vragen over het leven en geloof. En het is een plek waar jonge leiders kunnen groeien in het volgen van Jezus. Alpha Youth is overal ter wereld hetzelfde, in alle denominaties van de kerk.  

Lees meer

Training en materialen

Ga je van start met Alpha Youth? Er zijn veel trainingen en materialen voor je ontwikkeld. Zo heb je alles wat je nodig hebt om een goede Alpha Youth te geven. Bereid je goed voor op de start van Alpha Youth door de Alpha Youth App te downloaden en je team te trainen.

Lees meer

Promotie

De meeste Alpha Youth’s starten in januari en september. Samen met de kerken nodigen wij door middel van lokale en nationale acties jongeren in heel Nederland uit voor Alpha Youth. Om alle teams zo goed mogelijk te ondersteunen, hebben we verschillende promotiematerialen ontwikkeld zoals posters, visitekaartjes en ansichtkaarten.   

Lees meer

Verder na Alpha Youth

Met Alpha Youth ga je bouwen aan een plek waar jongeren zichzelf kunnen zijn, waar ze samen op zoek gaan naar Jezus én ze toegerust worden om Hem te volgen. Als jij Alpha Youth gaat geven ontstaat er een community van jongeren. Onze droom is dat er door het hele land Alpha Youth Communities te vinden zijn.

Lees meer

“Ik was verbaasd over hoe snel we diepe gesprekken hadden. We werden een hechte groep. Ik heb op Alpha Youth heel wat vrienden gemaakt. Sommige zijn nu mijn beste vrienden!”

Lotte, volgde een Alpha Youth

Hoe ziet een Alpha Youth-avond eruit?

Maaltijd

Elke Alpha Youth begint met gezellig samen eten! 

Het eten is hét moment op Alpha Youth voor gezelligheid en het opbouwen van vriendschappen. Tijdens het eten heb je alle tijd om te kletsen en elkaar te leren kennen. Zorg voor een lekkere maaltijd en zorg ervoor (als dat kan) dat het gratis is. 

Inleiding

Na het eten volgt een inleiding

Elke week komt er een ander thema aan bod. Een thema kan zijn: ‘Wie is Jezus?’ of ‘Bidden: waarom en hoe?’. Je kunt voor de inleidingen gebruikmaken van de nieuwe Alpha Youth Series. Je kunt er ook voor kiezen om zelf de inleidingen te houden of een combinatie van deze twee te maken.  

Kleine groep

De kleine groep op Alpha Youth

Na de inleiding gaan de deelnemers in kleine groepen met elkaar in gesprek over het thema van de avond. Hier kunnen je deelnemers al hun vragen stellen en hun mening delen. In elke kleine groep is er een gespreksleider en een helper aanwezig die het gesprek begeleiden. 

Kan ik je ergens bij helpen?

Ik ben Hendrina Harmannij, (Relatie)Manager van Alpha Youth. Heb je vragen over Alpha Youth? Ik help je graag verder!

Stel je vraag, ik help je graag!

Gebruik dit formulier of e-mail naar: hendrina@alphanederland.org

  • Hidden
Ja, ik heb een vraag!

Veelgestelde vragen

Waar vind ik Alpha Youth-materialen?

Je vindt alle cursus- en promotiematerialen op alphabookshop.nl. De Alpha Youth Series en andere downloads vind je op registratie.alphanederland.org.

Voor welke doelgroep is Alpha Youth?

Alpha Youth is voor alle jongeren! Of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Voor andere doelgroepen zijn er ook specifieke Alpha-contexten, zoals Katholiek, Studenten, Senioren, Vluchtelingen en Prisons.

Waar vind ik de trainingen voor Alpha Youth?

Je vindt alle videotrainingen op registratie.alphanederland.org. Je vindt een overzicht van alle lokale en nationale trainingen op alphanederland.org/evenementen.

Waar vind ik de Alpha Youth Series?

De Alpha Youth Series is gratis beschikbaar op registratie.alphanederland.org.

Hoe vorm ik een Alpha-team?

Volg de videotraining ‘Team samenstellen’ op registratie.alphanederland.org.

Hoe is Alpha ontstaan?

Alpha is ontstaan in de Holy Trinity Brompton-kerk in Londen; de cursus is daar ontwikkeld door Nicky Gumbel. Inmiddels is Alpha al 25 jaar actief in Nederland! Kijk voor meer informatie over het ontstaan van de cursus en organisatie op alphanederland.org/organisatie.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Alpha Youth op social media: