Promotie

Het belang van promotie

90% van de deelnemers komen op Alpha door een persoonlijke uitnodiging. Persoonlijke uitnodiging is dus ontzettend belangrijk. Als Alpha-team kun je dus het beste zoveel mogelijk tijd besteden aan twee dingen: 

  1. het zelf uitnodigen van mensen voor je Alpha  
  2. je kerk in beweging krijgen om ook mensen uit te gaan nodigen voor Alpha 

Om je daarbij zo goed mogelijk te helpen hebben we van alles voor je ontwikkeld. Voor het persoonlijk uitnodigen van mensen werken we met een gerichte campagne en bijbehorende promotiemiddelen voor alle Alpha’s in Nederland. En voor het in beweging krijgen van je kerk of parochie hebben we de Eerste Hulp Bij Uitnodigen ontwikkeld. 

Eerste Hulp Bij Uitnodigen

Een uitnodiging voor Alpha kan een ál het verschil maken in het leven van degene die uitgenodigd wordt voor Alpha. We kennen er talloze verhalen van. En stel je dan eens voor dat je hele kerk/parochie betrokken is bij het persoonlijk uitnodigen van mensen voor Alpha. Zou dat niet fantastisch zijn?  

We horen vaak terug dat mensen het spannend vinden om iemand uit te nodigen. We willen hier graag in helpen. Zo is Eerste Hulp Bij Uitnodigen en het EHBU-platform ontstaan. 

Geef je een Alpha? Lees dan hier meer over Eerste Hulp Bij Uitnodigen en vind alles wat je nodig hebt om je gemeente of parochie te enthousiasmeren om mensen uit te nodigen voor Alpha. 

Alpha Campagne: Schuif aan

Om jouw Alpha zo goed mogelijk te helpen om mensen uit te nodigen voor jouw Alpha hebben we een Alpha Campagne gecreëerd gericht op zoekers en buitenkerkelijken. Deze campagne loopt drie keer per jaar – van december tot en met januari, van maart tot en met april en van augustus tot begin oktober! 

De campagne bestaat uit een online en offline campagne. Online zullen we als Alpha Nederland op allerlei kanalen actief zijn. Denk aan Google, Facebook, Instagram en YouTube-campagnes. Offline zijn er promotiematerialen beschikbaar in lijn met deze campagne, zoals uitnodigingen, posters en gebedskaartjes. Je vindt alle promotiematerialen op alphabookshop.nl. Maak hier vooral gebruik van zodat er in heel Nederland een herkenbare uitstraling is van Alpha. Meer lezen over deze campagne en de concrete plannen?  

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Saskia de Boer, Relatiemanager van Alpha. Heb je vragen over Alpha of denk je erover na om een cursus te geven? Ik help je graag verder! Klik op de knop hieronder om contact met me op te nemen.

Stel je vraag, ik help je graag!

Gebruik dit formulier of e-mail naar: saskia@alphanederland.org

  • Hidden
Ja, ik heb een vraag!

Alpha op social: media