De droom van Alpha Nederland

Directeur Arnoud Drop vertelt over de droom van Alpha Nederland:

Ik was ongeveer 18 jaar oud en het was een donderdagmiddag. In de woonkamer bij mijn ouders, bladerde ik door het lokale sufferdje en mijn oog viel op de rouwadvertenties. Ik kende niemand die daar genoemd werd persoonlijk. En toch moest ik huilen. Ik huilde zomaar, ineens, door het besef dat er in mijn stadje mensen overlijden zonder dat ik, zonder dat de gemeenschap waar ik onderdeel van uitmaak, mijn best had gedaan om hen een eerlijke keus te laten maken voor Jezus Christus. Op die donderdagmiddag brak God mijn hart voor evangelisatie.’ 

‘Zo’n twaalf jaar na dit moment tijdens de voorbereiding op het 20-jarige bestaan van Alpha Nederland dacht ik, samen met het team, bestuur en vrienden na over de komende jaren van Alpha Nederland. Dat doen we natuurlijk iedere dag, maar toen wilden we nog verder kijken. In een van de momenten van stilte dacht ik aan Ezechiël 47. Daar neemt een engel van God Ezechiël mee langs een eenvoudig stroompje water wat sijpelt uit de tempel. Ezechiël wordt uitgenodigd om met de stroom mee te lopen. En bij elk meetmoment van 1.000 el is het water dieper geworden. Eerst staat het tot zijn enkels, dan tot zijn knieën, vervolgens tot zijn heupen en uiteindelijk is het een ondoorwaadbare rivier. Een bijzondere rivier, want hij loopt door tot de dode zee. En deze rivier brengt leven in de dode zee!’ 

“In 2036 hebben één miljoen mensen in Nederland het evangelie van Jezus Christus gehoord via Alpha.”

Diepe water

‘In diezelfde periode onderzocht Trouw opnieuw hoe het gesteld was met het geloof in ons land. Daar kwamen weinig hoopgevende cijfers uit naar voren. Het land lijkt daarmee spiritueel gezien steeds meer op ‘een dode zee’. Ezechiël liep het diepe water in, van zijn enkel, naar knie tot heup. En dat willen wij als Alpha Nederland ook doen. Stel je eens voor dat wij mogen meelopen in de rivier van Gods Geest die Nederland tot leven wil brengen. Dat na de ruim 250.000 mensen die Alpha hebben gevolgd het water nog maar tot aan de enkels staat. Dat als we nog eens 1.000 el lopen het water misschien wel tot aan onze knieën staat. Zo ontstond onze droom, tegen de menselijke stroom in, maar met de stroming van de levende God mee. In 2036 bestaan we 40 jaar. Onze droom is dat in 2036 één miljoen mensen in Nederland het evangelie van Jezus Christus hebben gehoord via Alpha.’

Eerlijke keus

‘Ik denk nog weleens terug aan de tijd dat ik 18 jaar oud was en ik daar in de woonkamer zat en geraakt was. Ik ben zo dankbaar dat ik me elke dag mag verheugen over de mooie verhalen die ik hoor. Over levens die veranderd zijn, zoals bijvoorbeeld het verhaal van Ferdinand. Maar dit kan ook het verhaal zijn van jouw buurman, collega, broer, zus, dochter of zoon. Laten we iedereen de kans geven om een eerlijke keus te maken voor Jezus Christus! Droom jij met ons mee? Bekijk hier hoe je kunt meedoen!’

Arnoud Drop, Directeur Alpha Nederland

Ontdek in ons Jaarverslag hoe het afgelopen jaar ons dichter bij onze droom heeft gebracht! Een Jaarverslag boordevol verhalen in een uniek online jasje. Ontdek het zelf en laat je verwonderen:

Open het Jaarverslag