Een Premarriage Course geven

De Premarriage Course is een reeks van vijf avondjes uit, waar partners samen in gesprek gaan over belangrijke relatiethema’s en vragen.   

Video: Wat is de Premarriage Course?

In de afgelopen jaren hebben ruim 5.000 stellen een Premarriage Course gevolgd in Nederland!

Wat is de Premarriage Course?

De Premarriage Course is een middel voor de lokale geloofsgemeenschap waarmee zij kan bouwen aan huwelijken en relaties. Kerken en parochies over de hele wereld werken met het materiaal, in diverse culturen en denominaties.

Lees meer

Training en materialen

Ga je een Premarriage Course organiseren? Er zijn veel trainingen en materialen voor je ontwikkeld, zodat je alles hebt wat je nodig hebt om een goede Premarriage Course te geven. Bereid je voor de start van je cursus goed voor door te trainen met je team en de benodigde materialen te bestellen en downloaden.  

Lees meer

Impact

De Premarriage Course heeft een enorme impact. Niet alleen op de levens van deelnemers en teamleden, maar ook op de cultuur van de kerk. Zo raadt 87% van de kerkleiders de Premarriage Course aan als een effectief middel voor het bouwen aan relaties en ervaart 98% van de deelnemers een positief effect op hun relatie. 

Lees meer

Promotie

Een belangrijk onderdeel van de voorbereidingen van je Premarriage Course is het uitnodigen van stellen. We hebben allerlei verschillende materialen ontwikkeld die je hierbij kunt gebruiken.

Lees meer

Hoe ziet een Premarriage Course-bijeenkomst eruit?

Maaltijd

Elke avond begint met een diner voor twee

Het eten is hét moment voor stellen om de dag achter zich te laten en zich te richten op elkaar. Tijdens het eten zitten alle deelnemers in restaurant-setting. Zorg ervoor dat stellen in de watten worden gelegd en ze echt het gevoel van een avondje uit krijgen. 

Inleiding

Na het eten volgt een inleiding

Elke week komt er een ander thema voor in de inleiding. Een thema kan zijn: ‘Toewijding’ of ‘Communicatie’. Je kunt ervoor kiezen om de Premarriage Course Series te gebruiken voor de inleidingen, zelf de inleidingen te houden of een combinatie van deze twee te maken.  

In gesprek

Samen in gesprek over het thema

Tussendoor en na de inleiding praten stellen samen door over het thema aan de hand van een werkboekje. De oefeningen en vragen helpen stellen om samen de diepte in te gaan en na te denken over het thema. Het is van cruciaal belang dat er voldoende privacy is voor de stellen om open gesprekken te voeren. De tafeltjes staan dus ver genoeg uit elkaar en er klinkt achtergrondmuziek tijdens de gesprekstijd.

👉 Wil je deelnemen aan de Premarriage Course? Ga naar premarriagecourse.nl en vind er één bij jou in de buurt!

Hoe organiseer je de Premarriage Course?

Om je te helpen met het organiseren van een Premarriage Course, hebben we dit handige stappenplan ontwikkeld. Zo krijg je een goed beeld van wat je allemaal te wachten staat. Vul je e-mailadres is en ontvang vrijblijvend het stappenplan voor de Premarriage Course.

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Joyce van de Kamp, Relatiemanager van de Marriage en Premarriage Course. Heb je vragen over de (Pre)Marriage Course of denk je erover na om met het materiaal aan de slag te gaan? Ik help je graag verder! Klik op de knop hieronder om contact met me op te nemen.  

Ja, ik heb een vraag!

Veelgestelde vragen

Waar vind ik Premarriage Course-materialen?

Je kunt alle fysieke cursus- en promotiematerialen bestellen via alphabookshop.nl. De Premarriage Course Series en andere digitale materialen kun je downloaden via registratie.alphanederland.org.

Voor welke doelgroep is de Premarriage Course?

De cursus is er voor ieder stel dat wil investeren in hun relatie en zich wil voorbereiden op een toekomst samen, of ze nu trouwplannen hebben of niet.

Waar vind ik trainingen voor de Premarriage Course?

Je vindt alle videotrainingen op registratie.alphanederland.org. Je vindt een overzicht van alle lokale en nationale trainingsevenementen op alphanederland.org/evenementen.

Waar vind ik de Premarriage Course Series?

De video’s van de Premarriage Course Series zijn gratis beschikbaar op registratie.alphanederland.org.

Moet ik geld vragen voor de Premarriage Course?

Stellen die de Premarriage Course volgen, betalen daar meestal voor. Er komen best wat kosten kijken bij de organisatie, en wanneer de deelnemers moeten betalen zullen ze eerder geneigd zijn bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn. We raden aan om ongeveer €75,- per stel in rekening te brengen. Hiermee dek je de kosten voor de maaltijden en materialen.
Voor stellen die de cursus niet kunnen betalen, kun je overwegen om geen kosten in rekening te brengen. Misschien wil je gemeente dit financieren om te voorkomen dat cursusgeld deelname aan de Marriage Course verhindert.

Hoe betrek ik mijn kerk bij de Premarriage Course?

Het kan om verschillende redenen nuttig en fijn zijn om je lokale kerk bij de Premarriage Course te betrekken: voor promotie, inhoudelijke aandacht, financiële steun, het samenstellen van een team of om andere stellen uit te nodigen. Probeer dus je kerkleiding te benaderen en te betrekken. Nodig hen bijvoorbeeld uit voor een cursusbijeenkomst of om mee te denken over de organisatie.

De Premarriage Course op social media: