Een Marriage Course geven

De Marriage Course bestaat uit zeven avondjes uit waarin partners samen in gesprek gaan over belangrijke relatiethema’s en vragen.

Video: Wat is de Marriage Course?

In de afgelopen jaren hebben meer dan 29.000 mensen een Marriage Course gevolgd in Nederland!

Wat is de Marriage Course?

De Marriage Course is een middel voor de lokale geloofsgemeenschap waarmee zij kan bouwen aan huwelijken en relaties. Kerken over de hele wereld werken met het materiaal, in verschillende culturen en denominaties.

Lees meer

Training en materialen

Ga je een Marriage Course organiseren? Er zijn veel trainingen en materialen voor je ontwikkeld, zodat je alles hebt wat je nodig hebt om een goede Marriage Course te geven. Bereid je voor de start van je cursus goed voor door te trainen met je team en de benodigde materialen te bestellen en te downloaden.  

Lees meer

Promotie

De meeste Marriage Courses starten in september en januari. Om alle teams te ondersteunen, wordt er in die maanden de Tijd voor elkaar-campagne gehouden. Samen met lokale kerken nodigen we stellen uit om tijd voor elkaar te maken door middel van een Marriage Course.  

Lees meer

Impact

De Marriage Course heeft een enorme impact. Niet alleen op de levens van deelnemers en teamleden, maar ook op de cultuur van de kerk. Zo raadt 87% van de kerkleiders de Marriage Course aan als een effectief middel voor het bouwen aan relaties en ervaart 99% van de deelnemers een positief effect op hun relatie. 

Lees meer

“Aanvankelijk vonden we het spannend om over relaties en de Marriage Course te spreken in samenkomsten waar ook alleengaanden zijn. Het bijzondere is dat velen van hen juist graag willen helpen bij het organiseren van de Marriage Course. We ontdekten dat vitale huwelijken op zoveel mensen een positieve impact hebben. De Marriage Course is laagdrempelig, werkt preventief, betuttelt niet en nodigt uit tot goede gesprekken.”

Harry en Esther Zijlstra, Pinkstergemeente Amsterdam

Hoe ziet een Marriage Course-bijeenkomst eruit?

Maaltijd

Elke Marriage Course-avond begint met een diner voor twee

Het eten is hét moment voor partners om de dag achter zich te laten en zich te richten op elkaar. Tijdens het eten zitten alle deelnemers in restaurant-setting aan tafeltjes voor twee. Zorg ervoor dat stellen in de watten worden gelegd en echt het gevoel van een avondje uit krijgen.

Inleiding

Na het eten volgt een inleiding

Elke week komt er een ander thema voor in de inleiding. Een thema kan zijn: ‘De kunst van communicatie’ of ‘De impact van familie’. Je kunt ervoor kiezen om de Marriage Course Series te gebruiken voor de inleidingen, zelf de inleidingen te houden of een combinatie van deze twee te maken.

In gesprek

Samen in gesprek over het thema

Tussendoor en na de inleiding praten partners samen door over het thema aan de hand van een werkboekje. De oefeningen en vragen helpen stellen om samen de diepte in te gaan en na te denken over het thema. Het is van cruciaal belang dat er voldoende privacy is voor de stellen om open gesprekken te voeren. De tafeltjes staan dus ver genoeg uit elkaar en er klinkt achtergrondmuziek tijdens de gesprekstijd.

👉 Wil je deelnemen aan de Marriage Course? Ga naar marriagecourse.nl en vind er één bij jou in de buurt!

Hoe organiseer je de Marriage Course?

Wil je graag een Marriage Course geven maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Met dit stappenplan geven we je een goed beeld van wat je allemaal te wachten staat. Laat je e-mailadres achter en ontvang vrijblijvend het stappenplan voor de Marriage Course.

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Joyce van de Kamp, Relatiemanager van de Marriage en Premarriage Course. Heb je vragen over de (Pre)Marriage Course of denk je erover na om met het materiaal aan de slag te gaan? Ik help je graag verder! Klik op de knop hieronder om contact met me op te nemen.  

Ja, ik heb een vraag!

Veelgestelde vragen

Waar vind ik Marriage Course-materialen?

Je kunt alle fysieke cursus- en promotiematerialen bestellen via alphabookshop.nl. De Marriage Course Series en andere digitale materialen kun je downloaden via registratie.alphanederland.org.

Voor welke doelgroep is de Marriage Course?

De Marriage Course is voor iedereen die wil investeren in een duurzame relatie. Voor stellen die net samen zijn of zich voorbereiden op een huwelijk is er de Premarriage Course.

Waar vind ik trainingen voor de Marriage Course?

Je vindt alle videotrainingen op registratie.alphanederland.org. Je vindt een overzicht van alle lokale en nationale trainingsevenementen op alphanederland.org/evenementen.

Waar vind ik de Marriage Course Series?

De video’s van de Marriage Course Series zijn gratis beschikbaar op registratie.alphanederland.org.

Moet ik geld vragen voor de Marriage Course?

Stellen die de Marriage Course volgen, betalen daar meestal voor. Er komen best wat kosten kijken bij de organisatie, en wanneer de deelnemers moeten betalen zullen ze eerder geneigd zijn bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn. We raden aan om ongeveer €125,- per stel in rekening te brengen. Hiermee dek je de kosten voor de maaltijden en materialen. Voor mensen die de cursus niet kunnen betalen, kun je overwegen om geen kosten in rekening te brengen. Misschien wil je gemeente dit financieren om te voorkomen dat cursusgeld deelname aan de Marriage Course verhindert.

Hoe betrek ik mijn kerk bij de Marriage Course?

Het kan om verschillende redenen nuttig en fijn zijn om je lokale kerk bij de Marriage Course te betrekken: voor promotie, inhoudelijke aandacht, financiële steun, het samenstellen van een team of om andere stellen uit te nodigen. Probeer dus je kerkleiding te benaderen en te betrekken. Nodig hen bijvoorbeeld uit voor een cursusbijeenkomst of om mee te denken over de organisatie.

Marriage Course op social media: