Wat is Alpha Youth?

Alpha Youth bestaat uit 10 interactieve bijeenkomsten waarin je met jongeren in gesprek gaat over het leven en geloof!

Alpha Youth is er voor de lokale kerk. Het biedt een plek waar jongeren terecht kunnen met hun vragen over het leven en geloof. En het is een plek waar jonge leiders kunnen groeien in het volgen van Jezus. Alpha Youth is overal ter wereld hetzelfde, in alle denominaties van de kerk. Alpha Youth is voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar.

Waarom Alpha Youth?

Alpha Youth is hard nodig. Uit het Open Generation-onderzoek, uitgevoerd door Barna in samenwerking met Alpha en WorldVision, blijkt dat slechts 6% van de Nederlandse tieners een persoonlijke keuze voor Jezus heeft gemaakt. Veel jongeren die naar de kerk gaan hebben twijfels over het geloof. Uit een onderzoek dat we samen met EO BEAM hebben gedaan, blijkt dat tachtig procent van de christelijke jongeren in Nederland weleens twijfels met betrekking tot het geloof heeft.

Alpha Youth is dé plek waar jongeren terecht kunnen met hun twijfels en vragen. Niet alleen christelijke jongeren maar ook niet-christelijke jongeren. Internationaal is er onderzoek gedaan naar het effect van Alpha Youth op deelnemers en 92% geeft aan dat Alpha een positieve tot zeer positieve invloed hun leven heeft gehad.

Een levendige community

Als jij Alpha Youth gaat geven ontstaat er een community van jongeren. Lees hieronder het verhaal van Lotte. Zij voelde zich erg eenzaam. Ze werd gepest en zat niet lekker in haar vel. Na het volgen van Alpha Youth heeft ze ontdekt wie Jezus is én is ze zelf Alpha Youth gaan geven!

‘Ik vond het geloof maar saai en dacht dat het vooral om regeltjes ging. Daarnaast voelde ik me erg eenzaam en alleen. Ik dacht dat helemaal niemand me mocht.’

Lotte (16 jaar)
Lees hier het verhaal van Lotte.

Onze Roadmap geeft je alle tools in handen om een Alpha Youth Community te bouwen.

Hoe ziet Alpha Youth eruit?

Alpha Youth duurt tien weken en een weekend. Een avond bestaat uit drie onderdelen: 

  • Eten: Begin de bijeenkomst met een gezellige en lekkere maaltijd! 
  • Inleiding: Gebruik de Alpha Youth Series of bereid het zelf voor. 
  • Kleine groep: Praat in groepjes met elkaar door. 

Wat zijn de onderwerpen van Alpha Youth?

Tijdens Alpha Youth bespreek je de volgende thema’s: 

1. Leven: Is er meer?
2. Jezus: Wie is Jezus?
3. Kruis: Waarom stierf Jezus?
4. Geloof: Hoe kun je geloven?
5. Bidden: waarom en hoe?
6. Bijbel: waarom en hoe?

Op het weekend:
7. Heilige Geest: Wie is de Heilige Geest en wat doet Hij?
8. Vervulling: Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest? 
9. Nieuw Leven: Hoe nu verder? 

10. Kwaad: Hoe kan ik het kwade weerstaan?  
11. Vertellen: Waarom en hoe vertel ik het anderen? 
12. Genezing: Geneest God ook nu nog? 
13. Kerk: Hoe zit het met de kerk? 

Ga je Alpha Youth geven? Houd je dan, waar mogelijk, aan de volgorde van deze thema’s. Er zit namelijk een bewuste volgorde in. Wereldwijd blijkt deze opbouw Alpha-deelnemers elke bijeenkomst een stapje verder te helpen.

Je kunt met Alpha Youth starten wanneer je maar wilt. De meeste Alpha Youth’s starten in september en in januari. Rekening houdend met schoolvakanties zijn dit gunstige momenten.

Gratis checklist! Hoe start ik mijn Alpha Youth?

Wil jij meer weten hoe je Alpha Youth start? We sturen je graag een handig stappenplan toe. Vul hieronder je mailadres en ontvang het in je mail!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Hendrina van Dijk-Harmannij, (Relatie)Manager van Alpha Youth & Students. Heb je vragen over Alpha Youth of denk je erover na om een Alpha Youth te geven? Ik help je graag verder! Klik op de knop hieronder om contact met me op te nemen.

Neem contact met mij op

Alpha Youth op social media: