Wat is de Marriage Course?

Wat is de Marriage Course?

De Marriage Course is ontwikkeld om huwelijken te versterken. Tijdens zeven romantische avondjes uit krijgen deelnemers meer inzicht in zichzelf, hun partner en hun relatie. De cursus wordt in een gezellige, open en veilige sfeer gegeven.  

De grondleggers van de Marriage Course zijn Nicky en Sila Lee, uit de kerk Holy Trinity Brompton in Londen, Engeland (waar Alpha ook vandaan komt). De cursus wordt in meer dan dertig landen aangeboden en is bedoeld voor stellen van alle leeftijden. De Marriage Course gaat uit van christelijke principes, maar is zowel voor christelijke als niet-christelijke stellen relevant en toegankelijk. 

Waarom de Marriage Course?

Een sterk en gezond huwelijk heeft een positieve impact op de omgeving. We willen kerken ondersteunen in hun missie om het evangelie van Jezus te verspreiden en discipelen van Hem te maken. We zien dat de Marriage Course hierbij kan helpen. Naast de missionaire mogelijkheden van het materiaal, bouwt de Marriage Course uiteraard aan bloeiende relaties. Daarmee is de cursus zowel binnen als buiten de kerk een prachtig middel.   

Nederlanders geven hun relatie gemiddeld een 8. Dat is best hoog, maar toch geeft 60% aan dat ze graag meer tijd aan hun partner zouden willen besteden. Daarnaast geloven ze dat meer tijd voor elkaar een positieve impact op de relatie heeft. Met de Marriage Course hebben stellen niet alleen tijd voor elkaar, maar bouwen ze ook aan een sterkere relatie.

Waarden van de Marriage Course

Als Alpha Nederland zijn we gepassioneerd over eenheid. Daarom zijn we blij dat de Marriage Course in bijna iedere kerkelijke denominatie gegeven wordt. Deze waarden van de Marriage Course zullen ervoor zorgen dat jouw Marriage Course een goede tijd zal zijn, zowel voor jou als voor de deelnemende stellen: 

1. GEBED – Bid voor je Marriage Course
2. LOKALE KERK – Betrek de kerkleiding bij je Marriage Course
3. TEAMS – Verzamel en train je team
4. GASTVRIJHEID – Wees gastvrij voor de stellen (zorg ervoor dat iedere bijeenkomst voelt als een avondje uit)
5. INHOUD – Gebruik de Marriage Course Series als (basis voor) de inleiding
6. PRIVACY – Zorg voor privacy tijdens de gesprekken van de stellen

Opbouw en structuur van de Marriage Course

De Marriage Course bestaat uit zeven bijeenkomsten waarin verschillende thema’s worden behandeld. De thema’s en de volgorde daarvan zijn zorgvuldig gekozen: door de opbouw van de cursus komen de deelnemers iedere bijeenkomst een stapje verder. Dit zijn de thema’s die bij de Marriage Course aan bod komen: 

1. De verbinding versterken
2. De kunst van communicatie
3. Conflicten oplossen
4. De kracht van vergeving
5. De impact van familie
6. Goede seks
7. Liefde in actie

Hoe ga je van start met de Marriage Course?

Wil je graag een Marriage Course geven maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Met dit stappenplan geven we je een goed beeld van wat je allemaal te wachten staat. Laat je e-mailadres achter en ontvang vrijblijvend het stappenplan voor de Marriage Course.

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Joyce van de Kamp, Relatiemanager van de Marriage en Premarriage Course. Heb je vragen over de (Pre)Marriage Course of denk je erover na om met het materiaal aan de slag te gaan? Ik help je graag verder! Klik op de knop hieronder om contact met me op te nemen.  

Ja, ik heb een vraag!

Marriage Course op social media: