Marriage Course Series

Marriage Course Series

De nieuwe Marriage Course Series bestaat uit volledig vernieuwde video’s met nieuwe inhoud, creatieve korte films, wereldwijde verhalen, bankstellen en gerenommeerde experts. Door hun eigentijdse documentairestijl zijn de nieuwe afleveringen boeiend en relevant voor een wereldwijd, diverse publiek. We geloven dat deze nieuwe serie helpt om door de kerk relaties over de hele wereld positief te veranderen.

Het is al meer dan veertien jaar geleden dat de Marriage Courses-inleidingen verfilmd zijn. In die tijd is de wereld veranderd, maar het is nu belangrijker dan ooit om te investeren in relaties en die te versterken.

De Marriage Course Series

Relevante inhoud

De kern van de cursus is vertrouwd en richt zich op uitdagingen waar elk stel mee te maken krijgt. Maar er is ook nieuwe inhoud die over meer recente relatie-issues gaan, zoals omgaan met schermtijd en (online) pornografie.

Gevarieerde stellen

Er zijn drieëntwintig nieuwe bankstellen geselecteerd die open en eerlijk hun verhalen en uitdagingen delen vanuit hun relatie. De bankstellen komen uit Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Europa. Deze stellen hebben uiteenlopende achtergronden, etniciteit, leeftijd en relatieduur.

Toonaangevende experts

Meerdere deskundigen delen hun inzichten en ervaringen in de serie:

 • John Kirkby, Christians Against Poverty
 • Dr. Roger Bretherton, auteur en psycholoog
 • Dr. Henry Cloud, auteur en internationaal spreker
 • Dr. Sue Johnson, psycholoog
 • Dr. Gary Chapman, auteur en internationaal spreker
 • Dr. Mosun Dorgu, psychiatrisch adviseur
 • Rob Parsons, auteur en internationaal spreker
 • Emma Waring, pscyhoseksuele therapist

Afleveringen

Elke aflevering duurt:
40 minuten
Exclusief de tijd voor de gesprekken rondom het onderwerp van de bijeenkomst

Elke aflevering bevat:
– presentatoren Nicky & Sila Lee
– bankstellen
– inzichten van experts

Marriage Course Series

 1. De verbinding versterken
 2. De kunst van communicatie
 3. Conflicten oplossen
 4. De kracht van vergeving
 5. De impact van familie
 6. Goede seks
 7. Liefde in actie

Premarriage Course Series

 1. Communicatie
 2. Conflict
 3. Toewijding
 4. Connectie
 5. Avontuur

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de nieuwe (Pre)Marriage Course Series video’s?

De video’s zijn te bekijken via een YouTube-link die je kunt vinden na het registreren van je cursus via registratie.alphanederland.org.

Kan ik het oude cursusmateriaal blijven gebruiken?

De nieuwe video’s bevatten flink wat nieuwe inhoud. Daarom zijn de nieuwe video’s niet te combineren met het huidige werkboek. Bestel daarom het nieuwe Marriage Course Werkboek in de Alpha Bookshop.

De handleiding kun je wel blijven gebruiken. We maakten een bijlage met meer informatie over het gebruik van de Marriage Course Series, tips en nieuwe tijdschema’s voor de bijeenkomsten. Download de bijlage gratis op registratie.alphanederland.org.

Als je niet met de nieuwe Marriage Course Series gaat werken, kun je gedurende 2020 nog gebruikmaken van de huidige materialen. Die blijven zowel in je cursusaccount als in de online bookshop komend jaar beschikbaar. Vanaf 2021 gaan we volledig over op de Marriage Course Series.

Geef je voor het eerst een Marriage Course? Bestel dan het Marriage Course Starterspakket. Daarmee heb je alles in huis om van start te gaan.

Hoe duur worden de nieuwe video’s?

Normaal gesproken zijn er er – net als bij boeken en films – prijsafspraken met de makers. Omdat er nu (door het coronavirus) veel cursussen online worden gegeven, is de vraag naar het materiaal van de Marriage Course Series enorm gegroeid. Dankzij gulle giftgevers vanuit Alpha International mogen wij de video’s van de Marriage Course Series gratis beschikbaar stellen aan alle cursusleiders.

Zijn de nieuwe video’s te downloaden of komt er een dvd/usb?

De Marriage Course Series zal voorlopig alleen online te bekijken zijn. We gebruiken het eerste halfjaar om de online systemen, de vertalingen en het materiaal te testen.

De video’s zijn niet te downloaden naar je computer, maar spelen af in je browser. We gaan ons best doen om ervoor te zorgen dat je video’s wel kunt afspelen ook als je geen internetverbinding hebt, maar voor het eerste halfjaar is dat niet mogelijk. We onderzoeken daarnaast de wens bij cursusleiders of er behoefte is aan een fysiek product (dvd/bluray danwel usb’s). Laat het ons dus weten als jullie het liefst met een dvd- of usb-set werken.

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Joyce van de Kamp, Relatiemanager van de Marriage en Premarriage Course. Heb je vragen over de (Pre)Marriage Course of denk je erover na om met het materiaal aan de slag te gaan? Ik help je graag verder! Klik op de knop hieronder om contact met me op te nemen.  

Ja, ik heb een vraag!