Promotie

Het belang van promotie

Verreweg de meeste deelnemers komen bij een Marriage Course door een persoonlijke uitnodiging. Daarom raden we jou en je Marriage Course-team aan om in ieder geval de volgende twee dingen te doen:

  1. Zelf mensen uitnodigen voor de Marriage Course  
  2. Je gemeente/parochie in beweging krijgen om ook mensen uit te gaan nodigen voor de Marriage Course.

Om je daar zo goed mogelijk bij te helpen, hebben we verschillende dingen voor je ontwikkeld. Voor het persoonlijk uitnodigen van stellen hebben we speciale campagnes en bijbehorende promotiemiddelen voor alle Marriage Courses in Nederland. Voor het in beweging krijgen van je gemeente of parochie hebben we de uitnodigingschallenge ontwikkeld.

Uitnodigingschallenge

Om je hele kerk te betrekken bij het uitnodigen van deelnemers voor de Marriage Course, hebben we de uitnodigingschallenge ontwikkeld. Bij de uitnodigingschallenge vier je met je hele kerk alle mensen die zijn uitgenodigd door voor iedere uitnodiging een vlaggetje op te hangen. Meer weten? Hier lees je meer over de uitnodigingschallenge.

Campagne

Uit ons onderzoek bleek dat ruim 60% van de stellen wel meer tijd voor elkaar zou willen maken. Daarom hebben we de Tijd voor elkaar-campagne ontwikkeld. Deze campagne is gericht op alle stellen in een duurzame relatie, zowel met en zonder christelijke achtergrond. Hierin dagen we stellen uit om tijd voor elkaar te maken door middel van een Marriage Course.  

Deze campagne draait op de momenten dat de meeste Marriage Courses starten: in september en in januari. Voor de campagne hebben we online en offline middelen ontwikkeld. Online zullen we als Alpha Nederland voornamelijk campagne voeren op social media. Je kunt hieraan meedoen door het socialmediapakket te downloaden via registratie.alphanederland.org.

Ook voor offline promotie hebben we toffe materialen ontwikkeld die onze campagne ondersteunen, zoals uitnodigingskaarten, spandoeken en posters. Deze kun je bestellen in de Alpha Bookshop

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Joyce van de Kamp, Relatiemanager van de Marriage en Premarriage Course. Heb je vragen over de (Pre)Marriage Course of denk je erover na om met het materiaal aan de slag te gaan? Ik help je graag verder! Klik op de knop hieronder om contact met me op te nemen.  

Ja, ik heb een vraag!