Impact

Waarom een Marriage Course geven?

Wat gaaf dat je een Marriage Course wil geven! Hier is veel behoefte aan. Begin 2020 hebben wij een onderzoek gedaan naar relaties in Nederland. Hieruit blijkt dat ruim een kwart van de jonge gezinnen meer behoefte heeft om tijd voor hun relatie te maken. Ook sluit de inhoud van de Marriage Course goed aan bij de behoefte van stellen: seks, conflicten oplossen en beter communiceren worden het vaakst aangemerkt als verbeterpunten in relaties.

Onderzoek naar impact

Inmiddels hebben meer dan 1.000.000 mensen wereldwijd een Marriage Course gevolgd. De Marriage Course wordt gegeven op allerlei plekken en vanuit verschillende kerkelijke denominaties. In 2017 is er wereldwijd onderzoek gedaan naar de impact van de Marriage Course. We vertellen je graag wat de resultaten van dit onderzoek zijn!


Wat vinden deelnemers van de Marriage Course?

Maar liefst 99% (!) van de deelnemende stellen geeft aan dat de Marriage Course een positieve invloed op hun relatie heeft. Daarnaast zou 81% van de deelnemers de Marriage Course van harte aanraden aan vrienden en kennissen. Wat een indrukwekkende cijfers!

“Moeilijke gesprekken zijn niet per definitie fout. Het is juist goed om door het werkboekje begeleid te worden bij thema’s die ingewikkeld zijn, zoals conflicten oplossen.”

– Jacco en Marit
Wat vinden cursusleiders?

Vrijwel alle cursusleiders die een Marriage Course organiseren, geven aan dat de Marriage Course succesvol is voor het bouwen aan sterke relaties (99%) en bijna alle cursusleiders zouden anderen aanbevelen om ook een Marriage Course te gaan geven. Daarnaast geeft driekwart van de cursusleiders aan dat de Marriage Course ook heel geschikt is om niet-christelijke stellen aan te trekken, waardoor de Marriage Course ook in missionair verband gegeven kan worden.“De Marriage Course is laagdrempelig, werkt preventief, betuttelt niet en nodigt uit tot goede gesprekken.”

Harry en Esther Zijlstra, Pinkstergemeente AmsterdamHarry en Esther Zijlstra geven een Marriage Course