De Kansen voor de Kerk

Onder de naam ‘De Kansen voor De Kerk’ verzorgen we inspirerende podcasts en (online) evenementen. We denken graag samen met kerkleiders na over thema’s als: ‘het betrekken van de hele geloofsgemeenschap bij missie’, ‘leiderschap ontwikkelen in de kerk’ en ‘visie voor de buurt’. Ga je mee op zoek naar de kansen voor jouw kerk? 

Podcast ‘De Kansen voor de Kerk’

In de podcast gaat Arnoud, directeur van Alpha Nederland, in gesprek met inspirerende kerkleiders en deskundigen over de kansen voor de kerk in deze tijd. De podcasts duren 30 tot 45 minuten, ideaal voor bijvoorbeeld je rit naar je werk of tijdens je wandeling. Oortjes in en genieten maar! 

Uitgelicht

In deze eerste aflevering van seizoen drie zit Arnoud aan tafel met Hendrina van Dijk, relatiemanager Alpha Youth en Students bij Alpha Nederland, en jongerenwerker Joshua van der Vegt. Naar aanleiding van het wereldwijde onderzoek ‘The Open Generation’ praten ze over de kansen voor de kerk als het gaat om Generatie Z. Hoe verbinden we generaties in de kerk met elkaar? Hoe zijn we als kerk relevant voor jongeren in deze tijd?

Blijf op de hoogte

Wil je een mailtje ontvangen bij nieuwe podcast-afleveringen? Abonneer je, dan mis je niets:

Abonneer
Seizoen één

Boeiende gesprekken over missie, de jonge generatie, gastvrijheid, grijze haren en de Heilige Geest.

Seizoen één terugluisteren
Seizoen twee

Laat je inspireren rondom de thema’s cultuurverandering, online en offline communities, gebed en leiderschap.

Seizoen twee terugluisteren

Tip: de podcast is nu ook te bekijken op het YouTube-kanaal: De Kansen voor de Kerk!

Evenementen ‘De Kansen voor de Kerk’

Tijdens de (online) evenementen gaan we samen met kerkleiders aan de slag met thema’s als leerlingen maken, gastvrijheid en gebed. Naast inspiratie bieden we je ook handvatten om de geleerde principes door te vertalen naar de context van jouw gemeente of parochie. Kortom: een tijd van ontmoeting, inspiratie en uitwisseling met andere kerkleiders. 

Uitgelicht

Afgelopen november organiseerden we opnieuw De Kansen voor de Kerk, een online inspiratie-evenement voor de kerk. Deze avond stond het thema ‘Leiderschapsvermenigvuldiging’ centraal en vertelde Fr. James Mallon meer over dit onderwerp!

Onze ingrediënten

We kunnen het niet beter verwoorden dan Fr. James Mallon: 
‘Alpha als cursus is fantastisch, Alpha als cultuur is fenomenaal’.

Welke ingrediënten kenmerken de cultuur van Alpha?