Training en materialen

Het belang van goede training en materialen

Ben je van plan om een Alpha te geven aan vluchtelingen? Voordat je aan de slag gaat, is het goed om je te verdiepen in de trainingen en materialen die beschikbaar zijn. Denk aan het meemaken van een Alpha Nederland Training & Inspiratie met je team, of het bestellen van materialen voor je cursus start.  

Trainingen

Twee keer per jaar is er een landelijke Alpha Nederland Training & Inspiratie voor alle Alpha-teams in Nederland. Een prachtige dag om met je team naartoe te gaan om te horen en te zien hoe je praktisch met een Alpha Vluchtelingen kunt starten. Daarnaast word je gegarandeerd bemoedigd door de getuigenissen en ontmoetingen en word je geïnspireerd om aan de slag te gaan met je eigen Alpha Vluchtelingen.  

Er zijn ook nog verschillende trainingsvideo’s die je voorafgaand en tijdens je Alpha Vluchtelingen met je team kunt kijken. Denk aan uitgebreide teamtrainingsvideo’s over ‘de kleine groep’, maar ook korte teamtrainingsvideo’s over de best practices van Alpha.  

Materialen

Er zijn allerlei materialen beschikbaar voor jouw Alpha Vluchtelingen, in verschillende talen. Zo zijn de Alpha Film Series onder andere beschikbaar in Farsi, Arabisch, Mandarijn, Nederlands en Spaans. De Nederlandse Alpha Film Series vind je gratis op registratie.alphanederland.org. Heb je Alpha Film Series in een andere taal nodig? Neem dan contact op met Alpha Nederland.  

Op registratie.alphanederland.org vind je naast de Alpha Film Series ook de handleiding voor Alpha Vluchtelingen, PowerPoints en andere handige materialen. Werkboekjes en promotiematerialen kun je bestellen op alphabookshop.nl. Ook voor werkboekjes in andere talen kun je contact met ons opnemen.  

Stichting Gave

Betrokkenheid bij vluchtelingen begint met goede informatie. Gave wil je hier graag bij helpen. Daarom geeft Gave door heel Nederland trainingen over het werk onder vluchtelingen. Jij kunt deelnemen aan een training in je buurt, een webinar vanuit huis of een e-learning volgen.

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Joost Klok, (Relatie)Manager van Alpha. Heb je vragen over Alpha of denk je erover na om een Alpha te geven? Ik help je graag verder! Klik op de knop hieronder om contact met me op te nemen.

Ja, ik heb een vraag!