Promotie

Het belang van promotie

90% van de deelnemers komt op Alpha door een persoonlijke uitnodiging. Persoonlijke uitnodigingen zijn dus ontzettend belangrijk. Als Alpha-team kun je daarom het beste zoveel mogelijk tijd besteden aan twee dingen:  

  1. het zelf uitnodigen van mensen voor je Alpha Vluchtelingen  
  2. je gemeente/parochie in beweging krijgen om ook mensen uit te gaan nodigen voor Alpha 

Om je daarbij zo goed mogelijk te helpen hebben we allerlei promotiematerialen voor je ontwikkeld. 

Promotie voor Alpha Vluchtelingen: net iets anders

Richt je je Alpha op statushouders? Dan is het van belang om een goed netwerk op te bouwen. Neem contact op met verschillende (vrijwilligers)organisaties die werken met asielzoekers of vluchtelingen. Denk bijvoorbeeld aan een bibliotheek of andere instanties (zoals stichting Huis voor Taal) die vluchtelingen helpen om de taal te leren, een lokale kringloop of andere ontmoetingsplaatsen waar vluchtelingen en vrijwilligers bij elkaar komen. Informeer de verschillende organisaties en de lokale kerken over je Alpha Vluchtelingen. Neem ook contact op met kerken die contact hebben met vluchtelingen, bijvoorbeeld door een maatjes-project. Vraag de organisaties en kerken om informatie over jouw Alpha op hun website of in hun (kerk)blad te plaatsen. 

Als je AZC-bewoners wilt uitnodigen, neem je ook contact op met de bestaande netwerken. Vaak zijn er andere kerken en christenen die al activiteiten organiseren en contacten hebben met de asielzoekers. Stichting Gave kan je met hen in contact brengen. Als je je cursus wilt promoten in het AZC, kun je bij de receptie vragen of je iets mag ophangen. Let op dat dit materiaal geen wervend christelijk jargon mag bevatten zoals ‘Jezus redt!’. Gebruik eerder teksten zoals: ‘Wij starten op [datum] met Alpha, een laagdrempelige cursus over het christelijk geloof’.  

Promotiemiddelen

Het is natuurlijk leuk om bij een persoonlijke uitnodiging ook iets te kunnen geven. Daarom hebben we leuke ansichtkaarten ontwikkeld. Daarnaast kun je aandacht geven aan Alpha Vluchtelingen door gebruik te maken van de posters. Maak vooral gebruik van deze materialen, zodat er in heel Nederland een herkenbare uitstraling is van Alpha Vluchtelingen. 

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Saskia de Boer, (Relatie)Manager van Alpha. Heb je vragen over Alpha of denk je erover na om een Alpha te geven? Ik help je graag verder! Klik op de knop hieronder om contact met me op te nemen.

Stel je vraag, ik help je graag!

Gebruik dit formulier of e-mail naar: saskia@alphanederland.org

  • Hidden
Ja, ik heb een vraag!