Impact

Waarom Alpha Students geven?

Alpha Students is dé plek voor studenten om na te denken over levensvragen, identiteit en richting in hun leven.

Je maakt het mogelijk dat studenten elkaar kunnen ontmoeten. Je denkt samen na over vijftien inspirerende topics. Iedereen komt met zijn eigen vragen, verhalen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. Wereldwijd hebben al ruim 27 miljoen mensen een Alpha gevolgd in maar liefst 169 landen. In bijna alle studentensteden draait een Alpha Students. Zowel in het voorjaar als in het najaar.

Verhalen

Het maakt niet uit wat je achtergrond is, Alpha Students is toegankelijk voor elke student. Krijn (19) is katholiek opgevoed, maar deed erg weinig met het geloof. Toen hij vorig jaar in Leiden op kamers ging en bij christelijke huisgenoten kwam te wonen, raakte hij opnieuw nieuwsgierig doordat hij toffe gesprekken met zijn huisgenoten had over het geloof.

“Ik ben er tijdens Alpha achter gekomen dat ik, ondanks een andere basis, toch een vet gesprek met iemand kon hebben. De verschillen konden we overbruggen en we maakten alles bespreekbaar.” Krijn heeft aan Alpha Students een waardevolle ervaring overgehouden, bijvoorbeeld alle gesprekken met de andere deelnemers uit zijn groepje.

Krijn (19)

Ven deelnemer naar leider

Alpha Students is meer dan een cursus waar studenten nadenken over levensvragen. Als jij Alpha Students gaat geven ontstaat er een community van studenten. Als je Alpha Students strategisch inzet en er prioriteit aan geeft, zul je zien dat er meer studenten op Alpha Students terecht komen. Daarnaast kunnen deelnemers doorgroeien tot leiders op een volgende Alpha en zelfs uiteindelijk leiders worden in je vereniging of kerk. 

 Lucas (21) is student in Rotterdam en kwam via zijn broer op Alpha Students terecht. Tijdens het weekend maakte hij een bijzonder moment mee. “Ik merkte echt Gods liefde en dacht: ja, Hij bestaat echt.” Door zijn kringleider werd hij gevraagd om zelf ook leider te worden. Toen dacht ik: ‘wow, dat vind ik echt super spannend!’” Uiteindelijk ging dat heel goed en geniet hij ervan om op de eerste rang te zien wat God doet.  

Ben je benieuwd wat Alpha Students kan houden voor jouw kerk of vereniging? Ga met ons in gesprek! Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan een online coaching traject dat je helpt om Alpha Students strategisch in te zetten binnen je kerk of vereniging.  

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Hendrina van Dijk-Harmannij, (Relatie)Manager van Alpha Youth & Students. Heb je vragen over Alpha Youth of denk je erover na om een Alpha Youth te geven? Ik help je graag verder!

Ja, ik heb een vraag!