Training en materialen

Het belang van goede training en materialen

Ben je van plan om een Alpha te geven in de gevangenis? Er zijn meerdere trainingen en materialen ontwikkeld, zodat je goed van start kunt gaan met jouw cursus!


“Je praat hier over echte dingen met de jongens en als je elkaar dan tijdens het luchten tegenkomt, praat je erover door. Normaal gesproken heb je het niet zomaar over geloof op de afdeling. En ook niet over wat je dwars zit.” 


Trainingen

Twee keer per jaar is er een landelijke Alpha Nederland Training- en Inspiratie voor alle Alpha-teams in Nederland. Een prachtige dag om met je team naartoe te gaan om te horen en te zien hoe je praktisch met een Alpha Prisons kunt starten. Daarnaast word je bemoedigd door de getuigenissen en ontmoetingen om aan de slag te gaan met je eigen Alpha Prisons.   

Er staan verschillende trainingsvideo’s voor je klaar die je met je team kunt kijken. Video’s over ‘de kleine groep’, maar ook korte teamtrainingsvideo’s over de best practices van Alpha.  

Materialen

Er zijn allerlei materialen beschikbaar voor jouw Alpha Prisons. Zo zijn er speciale werkboekjes met een getuigschrift en een strippenkaart, maar ook een handleiding voor je team.   

Opregistratie.alphanederland.org vind je powerpoints en andere handige materialen. Werkboekjes, handleidingen en promotiematerialen kun je bestellen op alphabookshop.nl. Voor werkboekjes in andere talen kun je contact opnemen met Alpha Nederland.   

Hoe kunnen we je verder helpen?

Heb je vragen over Alpha of denk je erover na om een Alpha Prisons te geven? We helpen je graag verder! Klik op de knop hieronder om contact met ons op te nemen.

Ja, ik heb een vraag!