Eerste Hulp Bij Uitnodigen

Welkom bij Eerste Hulp Bij Uitnodigen! Veel mensen in de kerk vinden het spannend om uit te nodigen voor Alpha. Internationaal onderzoek toont aan dat 52% van de mensen in de kerk een grote weerstand ervaart bij het uitnodigen van anderen voor kerkelijke activiteiten. Uitnodigen is dus helemaal nog niet zo makkelijk.

Hoewel uitnodigen dus best wel spannend is, laat hetzelfde internationale onderzoek zien dat twee op de drie mensen een naam in gedachten heeft als ze denken aan wie ze kunnen uitnodigen. Er is dus een interessante tegenstelling: mensen vinden het spannend om uit te nodigen, maar weten tegelijkertijd wel wie ze kúnnen uitnodigen. En die persoonlijke uitnodiging voor Alpha, die is heel belangrijk!

Negen op de tien deelnemers komt op Alpha door een persoonlijke uitnodiging. Eerste Hulp Bij Uitnodigen helpt je kerk om uitnodigen laagdrempeliger te maken.

Hoe kun je jouw gemeente of parochie helpen om mensen uit te nodigen voor Alpha? Dát is Eerste Hulp Bij Uitnodigen!

Eerste Hulp Bij Uitnodigen bestaat uit allerlei verschillende materialen en hulpmiddelen. Als Alpha-team kun je zelf materialen kiezen en combineren die het best werken voor jouw kerk. Hieronder vind je alle mogelijkheden op een rijtje!

Bekijk de Eerste Hulp Bij Uitnodigen-video

Gebruik de Eerste Hulp Bij Uitnodigen-video om uitnodigen voor Alpha simpeler en leuker te maken! Toon deze video bijvoorbeeld in je kerk wanneer je iets mag vertellen over Alpha.

Iedereen kent het wel: het is best spannend om voor Alpha uit te nodigen. Wat nou als die persoon ‘nee’ zegt? En hoe ziet een uitnodiging voor Alpha er eigenlijk uit? Deze video helpt je gemeente of parochie om uitnodigen voor Alpha een stuk laagdrempeliger te maken!


De gebedskaartjes en het Eerste Hulp Bij Uitnodigen-platform

Vier in je kerk niet alleen het aantal deelnemers dat naar jouw Alpha komt, maar ook het aantal uitnodigingen en gebeden! Het Eerste Hulp Bij Uitnodigen-platform helpt je daarbij. Na het registreren van je cursus, ontvang je als kerk 100 gebedskaartjes om uit te delen in jouw gemeente of parochie. Geef iedereen een moment om na te denken voor wie ze willen bidden en laat ze vervolgens de QR-code op het kaartje scannen.

Heeft iedereen een naam ingevuld in het platform? Dan gaat de teller lopen! Iedereen die een naam heeft ingevuld, ontvangt een persoonlijk gebed om voor hun familielid, vriend of kennis te bidden. In de weken erna krijgen ze een herinnering om voor die persoon te blijven bidden. En natuurlijk worden ze aangemoedigd om die persoon uit te nodigen voor Alpha!

Jij krijgt als kerk je unieke url (een afgeschermde webpagina) waar je kunt zien hoeveel er wordt gebeden en uitgenodigd. Laat deze teller regelmatig zien in je kerkdienst om samen met je kerk het aantal gebeden en uitnodigingen te vieren!


Hoe werkt Eerste Hulp Bij Uitnodigen?


De uitnodigingsvlaggetjes

Droom jij ervan dat er in jouw kerk meer wordt gebeden en uitgenodigd voor Alpha? Met deze vlaggetjes creëer je een beweging in jouw kerk. Hang een vlaggetje op elke keer als er iemand is uitgenodigd voor Alpha. Zo wordt uitnodigen echt een feestje in je kerk!

Gebruik de vlaggetjes in combinatie met de gebedskaartjes en het Eerste Hulp Bij Uitnodigen-platform om meer impact teweeg te brengen. De vlaggetjes zijn verpakt per 100 stuks.

Tip: creëer een goed zichtbare plek in je kerk om de vlaggetjes op te hangen en deel regelmatig hoeveel vlaggetjes er al zijn opgehangen in de dienst of mis.