De 6 principes van de (Pre)Marriage Course

Elk jaar geven meer dan honderd kerken in Nederland een Marriage Course of een Premarriage Course. Van de duizenden deelnemers geeft 99% aan dat het een positief effect had op hun relatie en zou 81% het zeker aanbevelen bij vrienden. Misschien denk jij er ook wel over om een (Pre)Marriage Course te starten. Maar, waar moet je nou eigenlijk rekening mee houden en wat maakt de (Pre)Marriage Course nu tot zo’n succes? Dit zijn de zes principes van de (Pre)Marriage Course.

1. Gebed

Geef gebed een centrale plek voor, tijdens en na het geven van een (Pre)Marriage Course. Door gebed geven we alles terug aan God en bidden we voor Zijn kracht en betrokkenheid in de relaties van de stellen die komen. We zijn uiteindelijk allemaal afhankelijk van Hem en de impact is zo groot als Hij werkt.

2. Betrek jouw kerk

De Marriage Course wordt altijd georganiseerd door een kerk. Dat zorgt namelijk voor een geweldige support van cursusleiders, zowel geestelijk als praktisch. Jouw kerk kan de (Pre)Marriage Course versterken door gebed, persoonlijke uitnodigingen en het thema relaties meer aandacht te geven. Ook is het fijn dat stellen na de (Pre)Marriage Course follow up kunnen vinden in de kerk. 

Gebed vinden we allemaal belangrijk, maar voor een goede (Pre)Marriage Course is gebed echt een must!

3. Bouw een topteam

Een sterk team zorgt ervoor dat iedereen het leuk vindt en blijft vinden om de (Pre)Marriage Course te organiseren. Door de cursus met meerdere mensen te organiseren, zorg je voor een duurzame cursus, die door blijft gaan. Ook kun je jouw kennis en ervaring delen met andere (nieuwe) cursusleiders. Vraag mensen gericht op basis van hun talenten en enthousiasme.  

4. Bepaal je doelgroep

Als je een duidelijke doelgroep voor ogen hebt, wordt het makkelijker om keuzes te maken. Denk aan het bepalen van de locatie, kosten en promotie. Als je mensen uit jouw straat wil uitnodigen, kies dan een een locatie bij jullie in de buurt. Organiseer je de cursus voor jonge gezinnen? Overweeg dan om te kijken of je in samenwerking met jongeren uit jullie kerk een oppasservice kunt aanbieden. Zo zijn er tal van zaken die je kunt afstemmen op de doelgroep.

5. Creeër sfeer en privacy

Door een romantisch aangeklede ruimte help je stellen om te ontspannen en te genieten van een heerlijke date night. Een relaxte en intieme sfeer zorgt ervoor dat stellen de ruimte ervaren om belangrijke, diepgaande gesprekken met elkaar te voeren. Het wordt door stellen onwijs gewaardeerd!

6. Inspiratie

Laat je de video’s hun werk doen of geef je zelf een inleiding? De keuze is aan jullie! Wij bieden alle materialen aan om het geven van de (Pre)Marriage Course jullie zo makkelijk en zo leuk mogelijk te maken. 

Ben je benieuwd of de Marriage of Premarriage Course iets voor jullie kerk is? Of overweeg je een cursus te organiseren, maar wil je eerst weten wat het precies is? Tijdens de (Pre)Marriage Course Experience op 9 april ervaar je wat de (Pre)Marriage Course is en kun je ontdekken of het organiseren van een cursus bij jullie past!

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Joyce van de Kamp, Relatiemanager van de Marriage en Premarriage Course. Heb je vragen over de (Pre)Marriage Course of denk je erover na om met het materiaal aan de slag te gaan? Ik help je graag verder! Klik op de knop hieronder om contact met me op te nemen.  

Ja, ik heb een vraag!