Hoe blijf je in de kerk met elkaar verbonden?

In gesprekken met kerkleiders horen we over de moeite en gebrokenheid van kerk-zijn in deze tijd. Hoe geef je vorm aan ontmoeting in deze tijd? Verliezen we kerkgangers door de huidige gang van zaken? Alpha Nederland heeft materialen klaarstaan waar inmiddels al vele kerken met succes gebruik van maken voor hun kringen en kleine groepen. Geheel gratis omdat verbondenheid, juist nu, zo belangrijk is.  

Alpha Nederland heeft passie voor de kerk en weet dat verbondenheid essentieel is. Het gesprek voeren in kleine groepen is al jarenlang de basis van onze cursussen. Maar hoe doe je dat online? Die vraag hebben we meteen onderzocht begin dit jaar. Verschillende cursussen hebben we aangepast tot een online-versie. Dit materiaal stellen we gratis beschikbaar en kan perfect gebruikt worden door de kerk. Dankzij het gebruik van sterke video’s als inleiding en ondersteunend materiaal om over door te praten kan het materiaal goed online en in kleine groepen gebruikt worden. Het ligt klaar voor jou en jouw kerk!  

Prayer Course 

De Prayer Course bestaat uit zes interactieve bijeenkomsten voor kleine groepen, op basis van het Onze Vader. Met het online cursusmateriaal kan iedereen zelf een Prayer Course organiseren. Het cursusmateriaal is ontworpen om op een ontspannen manier in gesprek te gaan over gebed en moedigt aan samen te gaan bidden. Het doel is om het persoonlijk gebedsleven te verdiepen en zo te groeien in de relatie met God. Het is ideaal materiaal voor bestaande (bijbel)kringen. Met elkaar dit thema beleven biedt een sterke verbondenheid met elkaar en met God.

 “Ik was wat sceptisch over een online geloofscursus, maar inmiddels ben ik echt enthousiast. Ik merk dat mensen makkelijk mee doen, juist omdat het gewoon vanuit huis is. We hebben mooie open gesprekken! Een aanrader wat mij betreft.”

Taco Koster, PKN predikant Amsterdam

Marriage Course

Mensen raken los van de kerk en van elkaar. Want hoe gaat het nu eigenlijk met dat stel dat altijd op de derde rij zat? Of dat gezin waar net een derde kindje was geboren? De Marriage Course biedt uitkomst en kan online gedaan worden. De Marriage Course is een reeks avonden waarin stellen op een laagdrempelige manier hun relatie versterken. Ze starten de avond als groep, krijgen daarna input rondom het thema van de avond en praten daar vervolgens als koppel over door aan de hand van vragen en oefeningen. Op deze manier blijf je investeren in de verbondenheid van partners onderling en wordt er gebouwd aan sterke huwelijken. Alle materialen liggen klaar. Er zijn ook diverse kringen die met het materiaal aan de slag gaan. 

Maak van een crisis een kans!  

Alpha is een prachtig hulpmiddel voor de lokale kerk om samen met anderen over het christelijk geloof in gesprek te gaan. Dit kan ook online! Heb je als kerk altijd al een Alpha willen verkennen? Misschien is dit dan wel het uitgelezen moment om het gewoon eens te ervaren. En wist je dat Alpha perfect is voor kleine groepen? Laat je kringen, kleine groepen binnen de kerk eens uitproberen hoe Alpha is. Zo creëer je verbondenheid binnen de kerk en proef je meteen iets van het Alpha concept. Daarnaast is het natuurlijk ook een mooie mogelijkheid om buren of familie, geheel online, te laten aanhaken. 

Alpha is ook super geschikt voor tieners en jongeren! Met de Alpha Youth Series hebben we een vertaling gemaakt naar jongeren waar je gelijk mee aan de slag kunt. Zo houdt je ook de jongeren betrokken bij je kerk én het is een mooie gelegenheid om vrienden en klasgenoten mee naartoe te nemen. En mocht het nodig zijn is ook hier de omslag naar online al helemaal gemaakt.

Gratis training

De aankomende tijd geven we verschillende gratis trainingen over hoe je online met deze cursussen aan de slag kan gaan. Meld je geheel vrijblijvend aan. Heb je vragen of wil je meer informatie? We helpen jou en jouw kerk graag verder. Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.