Kerstserie:
Waarom kerst?

Ontdek het kerstverhaal bij een online kerstdienst

Hebben de video’s je aan het denken gezet? Of hebben de woorden je geraakt? We willen je van harte uitnodigen om nog meer te ontdekken over wat het kerstverhaal voor jou betekent bij een online kerstdienst van een kerk bij jou in de buurt. 

In deze gekke kerstperiode is de kerstdienst een plek waar je even rust kunt vinden. Het is een dienst vol hoop en liefde, waar je mag genieten van het kerstverhaal en de mooie muziek. Duizenden kerken in Nederland organiseren ook dit jaar een online kerstdienst. Je bent van harte welkom! 

Ontdek het kerstverhaal in een online kerkdienst bij jou in de buurt!

Waarom vieren we eigenlijk kerst?

‘Ik weet dat kerst een christelijk feest is, maar voor mij is kerst: eten, drinken en cadeaus.’

Citaat uit: ‘Waarom kerst?’

Waar vind je een online kerstdienst?

We willen je uitnodigen om juist dit bijzondere jaar naar een online kerstdienst te gaan. Elk jaar organiseren duizenden kerken in Nederland een kerstdienst. En dit jaar zijn ze bijna allemaal online! Het is natuurlijk hartstikke leuk om bij een kerstdienst in jouw buurt aan te sluiten. Misschien ken je wel mensen die naar de kerk gaan: vraag hen waar je mee kunt kijken met de kerstdienst van hun kerk. Of zoek op social media naar #waaromkerst om een kerstdienst te vinden.

Heb je nog geen kerstdienst kunnen vinden? Hier vind je een paar suggesties:

Meer weten over het verhaal achter kerst?

Het kerstverhaal begon bij de geboorte van Jezus. In de woorden van C. S. Lewis: ‘de belangrijkste gebeurtenis in de geschiedenis van de aarde, datgene waar het hele verhaal om draait’.

Zou jij daar meer over willen weten? En met anderen hierover in gesprek willen gaan? Dan is Alpha Online echt iets voor jou. Op Alpha ga je samen met anderen in gesprek over de basis van het christelijk geloof. Of je nu helemaal niks van het christelijk geloof weet, het de afgelopen jaren hebt losgelaten of je geloof graag wil verdiepen: iedereen is welkom op Alpha.