Adventsserie:
Waarom kerst?

Gourmetten met de familie naast de kerstboom, op je allermooist kerstliedjes meezingen met de radio of met het hele gezin en de buren naar de kerstdienst? Ook kerst wordt dit jaar weer anders dan anders. Waarom vieren we eigenlijk kerst? Ontdek het in deze video’s!

‘Ik weet dat kerst een christelijk feest is, maar voor mij is kerst: eten, drinken en cadeaus.’

Citaat uit: ‘Waarom kerst?’

Ontdek het kerstverhaal bij een (online) kerstdienst

Hebben de video’s je aan het denken gezet? Of hebben de woorden je geraakt? We willen je van harte uitnodigen om nog meer te ontdekken over wat het kerstverhaal voor jou betekent bij een (online) kerstdienst van een kerk bij jou in de buurt. Een dienst vol hoop en liefde, waar je mag genieten van het kerstverhaal en mooie muziek. Je bent van harte welkom! 

Misschien ken je wel mensen die naar de kerk gaan? Vraag hen naar meer info. Of zoek op social media naar #waaromkerst om een kerstdienst te vinden.

Meer weten over het verhaal achter kerst?

Het kerstverhaal begon bij de geboorte van Jezus. In de woorden van C. S. Lewis: ‘de belangrijkste gebeurtenis in de geschiedenis van de aarde, datgene waar het hele verhaal om draait’.

Zou jij daar meer over willen weten? En met anderen hierover in gesprek willen gaan? Dan is Alpha Online echt iets voor jou. Op Alpha ga je samen met anderen in gesprek over de basis van het christelijk geloof. Of je nu helemaal niks van het christelijk geloof weet, het de afgelopen jaren hebt losgelaten of je geloof graag wil verdiepen: iedereen is welkom op Alpha.