Training en materialen

Hoe bereid ik mijn team goed voor?

Ben je van plan om een Parenting Course te geven? We hebben verschillende trainingen en materialen voor je ontwikkeld. Zo maken we het geven van een Parenting Course zo makkelijk mogelijk!

Landelijke trainingsdag

Twee keer per jaar organiseren we een landelijk evenement voor alle cursusteams: de Alpha Nederland Training & Inspiratie. Een prachtige dag om met je team naartoe te gaan om te horen en te zien hoe je praktisch met een Parenting Course kunt starten. Je wordt op deze dag bemoedigd door de getuigenissen en de ontmoetingen en gaat geïnspireerd aan de slag met je eigen Parenting Course. 

Welke materialen heb ik nodig? 

We hebben allerlei verschillende materialen ontwikkeld voor jouw Parenting Course. Zo zijn er materialen die je kunt gebruiken tijdens de cursus, maar ook materialen die je kunt gebruiken bij de promotie van jouw Parenting Course. Je kunt de digitale middelen bekijken en downloaden na het registeren van je cursus via registratie.alphanederland.org. Je vindt hier onder andere scripts voor de inleidingen en een persbericht dat je in je lokale krant kunt laten plaatsen.

Materialen zoals de werkboekjes, de handleidingen en promotiematerialen (bijvoorbeeld uitnodigingskaartjes, banners en posters) kun je bestellen in de Alpha Bookshop.  

De Parenting Course op social media: