Wat is de Parenting Course?

Wat is de Parenting Course?

Als je zelf kinderen hebt, weet je dat er – hoe leuk ook – best wat uitdagingen komen kijken bij de opvoeding. Wij dromen van meer bloeiende gezinsrelaties in Nederland en geloven dat de Parenting Course hierbij kan helpen. Er zijn twee varianten: de Parenting Children Course (voor ouders van 0- tot 10-jarigen) en de Parenting Teenagers Course (voor ouders van 11- tot 18-jarigen). De cursus is ontwikkeld door Nicky en Sila Lee, die ook de Marriage Course en de Premarriage Course ontwikkelden.

Deze Parenting Courses geven ouders een inspirerende en motiverende methode om met opvoeding aan de slag te gaan. Ontmoeting, herkenning en inspiratie staan centraal. De cursus is geschikt voor iedere ouder, ongeacht burgerlijke staat, culturele achtergrond of levensovertuiging. De Parenting Course is gebaseerd op christelijke principes, maar is relevant voor zowel christelijke als niet-christelijke opvoeders. Investeer in de volgende generatie, organiseer een Parenting Course.

Parenting Children Course

De Parenting Children Course is een opvoedcursus voor ouders van 0- tot 10-jarigen. Het is een leuke en laagdrempelige manier om in een relaxte sfeer met andere ouders ervaringen uit te wisselen en je te bezinnen op de opvoeding.  

 Een Parenting Children Course bestaat uit minimaal vijf bijeenkomsten. Je kunt per bijeenkomst één thema bespreken of één thema over twee bijeenkomsten verdelen. De thema’s die aan bod komen zijn: 

  • Basis: bouwen aan veiligheid
  • Behoeften: ontdekken van genegenheid
  • Grenzen: ontwikkelen van vrijheid
  • Relaties: leren van sociale vaardigheid
  • Ruimte: groeien naar zelfstandigheid

‘Ik heb drie kinderen tussen de drie en twaalf jaar. De Parenting Children Course was voor mij heel bruikbaar en inspirerend. Ik keek kritisch naar mijn manier van opvoeden en kan makkelijk aan de slag met de tips en theorie!’

Deelnemer Parenting Children Course

Parenting Teenagers Course

De Parenting Teenagers Course is een opvoedcursus voor ouders van 11- tot 18-jarigen. Deze cursus laat ouders stilstaan bij hun unieke rol als opvoeder. Ook hier wisselen ze onderling ervaringen uit en denken aan de hand van vijf thema’s na over hun gezinscultuur en opvoeding. 

Een Parenting Teenagers Course bestaat uit minimaal vijf bijeenkomsten. Je kunt per bijeenkomst één thema bespreken of één thema over twee bijeenkomsten verdelen. De thema’s die aan bod komen zijn: 

  • Het doel voor ogen houden 
  • Tegemoetkomen aan behoeften 
  • Grenzen stellen 
  • Emotionele gezondheid ontwikkelen 
  • Groeien in verantwoordelijkheid 

‘Een vriendin nodigde me uit en toen dacht ik: gek eigenlijk, want als je zwanger bent, wil je je ook voorbereiden. Waarom zou je dat niet doen als je kinderen de tienerleeftijd bereiken?’

Agnes, deelnemer Parenting Teenager Course

De Parenting Course op social media: