Podcast ‘De Kansen voor de Kerk’

Seizoen drie

Vanaf 3 juni kun je elke maandag luisteren naar een nieuwe aflevering van onze podcast ‘De Kansen voor de Kerk’. In seizoen drie gaat Arnoud Drop, directeur van Alpha Nederland, in gesprek met inspirerende kerkleiders en deskundigen over de kansen voor de kerk. Boeiende gesprekken over cultuurverandering, radicale gastvrijheid, gebed en generaties. De vijf afleveringen zijn terug te luisteren via deze website of via je favoriete podcast-app. De podcasts duren 30 tot 45 minuten, ideaal voor bijvoorbeeld je rit naar je werk of tijdens je wandeling. Oortjes in en genieten maar!

De volgende aflevering verschijnt op 24 juni.

Aflevering 1
De Open Generatie


In deze eerste aflevering van seizoen drie zit Arnoud aan tafel met Hendrina van Dijk, relatiemanager Alpha Youth en Students bij Alpha Nederland, en jongerenwerker Joshua van der Vegt. Naar aanleiding van het wereldwijde onderzoek ‘The Open Generation’ praten ze over de kansen voor de kerk als het gaat om Generatie Z. Hoe verbinden we generaties in de kerk met elkaar? Hoe zijn we als kerk relevant voor jongeren in deze tijd?

Aflevering 2
De Kerk In Bloei


In deze aflevering gaat Arnoud in gesprek met Saskia de Boer van de Hervormde wijkgemeente De Regenboog in Harderwijk, en met Sanne Klein Wolterink van Evangeliegemeente De Lichtstad in Eindhoven.

Zij zien beide in hun gemeente de kracht van de cultuuringrediënten van Alpha, zoals gastvrijheid, prioriteit bij missie en een uitnodigende cultuur. Welk verschil maken deze ingrediënten in hun kerk?

Aflevering 3
De Radicale Gastvrijheid

In de derde aflevering heeft Arnoud een boeiend gesprek met Sander Ris. Sander is werkzaam in de geloofsgemeenschap De Fontein in Apeldoorn. Dat is een pioniersplek: een vernieuwende vorm van kerk-zijn die gericht is op mensen die niet (meer) betrokken zijn bij een bestaande kerk. Het gesprek gaat over radicale gastvrijheid: hoe ver mag dat gaan? Hoe zie je dat terug in het leven van Jezus en hoe mogen we Hem hierin volgen?

Aflevering 4
Het Missionaire Gebed

In deze aflevering gaat Arnoud in gesprek met Ron van der Spoel. Ron is voorganger, gevangenispredikant, trainer voor leiders in de vervolgde kerk en pionier bij het Leger des Heils. Ron is een echte gebedsgoeroe: hij preekt, spreekt en inspireert anderen graag rondom het thema gebed. We spreken over de impact van het persoonlijke gebed, hoe gebed je stad en land kan veranderen en hoe een rauw missionair gebed kan klinken. Luister en bid met ons mee in deze aflevering over ‘het missionaire gebed’.

Tip: de podcast is nu ook te bekijken op het YouTube-kanaal: De Kansen voor de Kerk!