Community

Waarom Alpha Youth geven?

Wat gaaf dat je Alpha Youth wilt geven! Dat is hard nodig. Zo blijkt uit onderzoek dat 80% van de christelijke jongeren in Nederland weleens twijfels heeft met betrekking tot het geloof. We deden dit onderzoek samen met EO BEAM onder 875 jongeren. 

Alpha Youth is dé plek waar jongeren terecht kunnen met hun twijfels en vragen. Niet alleen christelijke jongeren, maar ook niet-christelijke jongeren. Internationaal is er onderzoek gedaan naar het effect van Alpha (Youth) op deelnemers en 92% geeft aan dat het een positieve tot zeer positieve invloed hun leven heeft gehad.

Een levendige community

Als jij Alpha Youth gaat geven, ontstaat er een community van jongeren. Lees hier het verhaal van Lotte: zij voelde zich erg eenzaam en alleen. Ze werd gepest en zat niet lekker in haar vel. Na het volgen van Alpha Youth heeft ze een vriendengroep erbij en heeft ze ontdekt wie Jezus is!

‘Ik vond het geloof maar saai en dacht dat het vooral om regeltjes ging. Daarnaast voelde ik me erg eenzaam en alleen en dacht dat helemaal niemand me mocht.’

– Lotte Elzinga, 16 jaar

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Hendrina van Dijk-Harmannij, (Relatie)Manager van Alpha Youth & Students. Heb je vragen over Alpha Youth of denk je erover na om een Alpha Youth te geven? Ik help je graag verder!

Ja, ik heb een vraag!