Community

Wat is een Alpha Youth community?

Een Alpha Youth community is een plek waar jongeren samen op zoek gaan naar Jezus. Iedereen is welkom, ook jongeren van buiten de kerk. Je mag zijn wie je bent. In de community wordt regelmatig Alpha Youth gegeven. Vaak wordt er een programma georganiseerd na Alpha Youth.

De community wordt geleid door enthousiaste leiders die vertrouwen op de leiding van Gods Geest. Een groot deel van de leiding bestaat uit jongeren die hun geloof willen uitdragen naar leeftijdgenoten en hen uitnodigen om mee te doen. Veel van deze jonge leiders hebben zelf ook Alpha Youth gevolgd.

Naast het ontdekken van FAITH, zijn FUN en FRIENDSHIP (en FOOD) ook heel belangrijk. Er worden vriendschappen (voor het leven) gesloten en buitenstaanders willen graag aansluiten.

Een levendige community

Als jij Alpha Youth gaat geven, ontstaat er een community van jongeren. Kijk hier de video van Lennart. Hij is in Harderwijk al jaren aan het bouwen aan een actieve community waar jongeren zich thuis voelen en leren wie Jezus is.

‘We zien dat heel veel jongeren nu zelf vragen of ze vrienden mee mogen nemen. Dat ze met het vuur wat ze zelf hebben, weer anderen kunnen aansteken.

– Lennart van der Vegt

Daag jongeren uit om zelf te leiden!

Na jouw Alpha Youth zijn er verschillende manieren om het vervolg vorm te geven. Je kunt bijvoorbeeld investeren in nieuwe leiders om jouw Alpha Youth te laten groeien. Je kunt jongeren prima inzetten als leiders binnen jouw Alpha Youth. Weten hoe? Lees hier meer over het programma #Durfteleiden. #Durfteleiden laat jonge leiders in tien bijeenkomsten groeien in leiderschap en daagt hen uit om zelf de volgende Alpha Youth te leiden.  

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Hendrina van Dijk-Harmannij, (Relatie)Manager van Alpha Youth & Students. Heb je vragen over Alpha Youth of denk je erover na om een Alpha Youth te geven? Ik help je graag verder! Klik op de knop hieronder om contact met me op te nemen.

Neem contact met mij op