Verder na Alpha Youth

Verder bouwen met de Alpha Youth Roadmap

Ben je op zoek naar een vervolg voor jouw Alpha Youth? En droom jij ook van:
• een follow-up waar de jongeren en het team nu al naar uitkijken?
• jongeren die verder gaan ontdekken wat het betekent om Jezus te volgen?
• enthousiaste, jonge leiders die van God en jongeren houden?
• jongeren aanspreken buiten de kerk?

Dan is het bouwen aan een Alpha Youth Community misschien wel iets voor jou! Een Alpha Youth Community is een plek waar regelmatig Alpha wordt gegeven, waar jongeren toegerust worden om Jezus te volgen en ze opgeleid worden tot nieuwe leiders.

Grote kans dat je denkt: ‘Dat klinkt goed, maar hoe begin ik?’ Geen zorgen! Om je op weg te helpen hebben we een roadmap gemaakt die je alle tools in handen geeft om aan jouw community te gaan bouwen.

“Bij mij en mijn vrienden veranderde veel. Onze gesprekken gingen niet meer over alledaagse dingen, maar over het geloof. We begonnen voor elkaar te bidden terwijl we dat eerst niet durfden.”

Deelnemer Alpha Youth Community Schoonhoven

Wat is een Alpha Youth community?

Een Alpha Youth Community is een plek waar jongeren samen op zoek gaan naar Jezus. Iedereen is welkom, ook jongeren van buiten de kerk. Je mag zijn wie je bent. In de community wordt regelmatig Alpha Youth gegeven. Vaak wordt er een programma georganiseerd na Alpha Youth.

De community wordt geleid door enthousiaste leiders die vertrouwen op de leiding van Gods Geest. Een groot deel van de leiding bestaat uit jongeren die hun geloof willen uitdragen naar leeftijdgenoten en hen uitnodigen om mee te doen. Veel van deze jonge leiders hebben zelf ook Alpha Youth gevolgd.

Naast het ontdekken van FAITH, zijn FUN en FRIENDSHIP (en FOOD) ook heel belangrijk. Er worden vriendschappen (voor het leven) gesloten en buitenstaanders willen graag aansluiten.

Een levendige community

Als jij Alpha Youth gaat geven, ontstaat er een community van jongeren. Kijk hier de video van Lennart. Hij is in Harderwijk al jaren aan het bouwen aan een actieve community waar jongeren zich thuis voelen en leren wie Jezus is.

‘We zien dat heel veel jongeren nu zelf vragen of ze vrienden mee mogen nemen. Dat ze met het vuur wat ze zelf hebben, weer anderen kunnen aansteken.

– Lennart van der Vegt

Alpha Youth Community Coachtraject

Via het Alpha Youth Community Coachtraject helpen we groepen om hun Alpha Youth uit te bouwen tot een bruisende community. Een Alpha Youth Community heeft een uitnodigende cultuur waarin jongeren kunnen groeien in het volgen van Jezus. Zo helpen we jongeren hun eigen generatie te bereiken. In zes etappes laten we zien hoe jouw Alpha Youth kan veranderen in een Alpha Youth Community. Dit doen we in onze speciaal ontworpen digitale leeromgeving.

Lees hier meer over het coachtraject.

Daag jongeren uit om zelf te leiden!

Na jouw Alpha Youth zijn er verschillende manieren om het vervolg vorm te geven. Je kunt bijvoorbeeld investeren in nieuwe leiders om jouw Alpha Youth te laten groeien. Je kunt jongeren prima inzetten als leiders binnen jouw Alpha Youth. Weten hoe? Lees hier meer over het programma #Durfteleiden. #Durfteleiden laat jonge leiders in tien bijeenkomsten groeien in leiderschap en daagt hen uit om zelf de volgende Alpha Youth te leiden.  

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Hendrina van Dijk-Harmannij, (Relatie)Manager van Alpha Youth & Students. Heb je vragen over Alpha Youth of denk je erover na om een Alpha Youth te geven? Ik help je graag verder! Klik op de knop hieronder om contact met me op te nemen.

Neem contact met mij op