#durfteleiden

Daag jongeren uit om zelf te leiden!

Jonge leiders zijn de sleutel tot het bereiken van een nieuwe generatie jongeren. #Durfteleiden laat jonge leiders in tien bijeenkomsten groeien in leiderschap en daagt hen uit om zelf de volgende Alpha Youth te leiden.  

Inhoud programma

#Durfteleiden zit boordevol aansprekende studies over karaktereigenschappen van Bijbelse leiders. Daarnaast zorgen gespreksvragen en leiderschapstesten voor reflectiemomenten. Week voor week ontdekken jongeren wie ze zelf zijn en leren ze om authentieke leiders naar Gods’ hart te worden. Karakter- en competentieontwikkeling staan hierbij centraal.

Voor wie?

#Durfteleiden is gericht op potentiële jonge leiders vanaf 16 jaar. Het materiaal is met name geschikt voor kleine groepen jongeren (drie jongeren per leider of jongerenwerker). Jongeren worden in dit programma uitgedaagd om hun leiderschap uiteindelijk in praktijk te brengen door het leiden van een Alpha Youth. 

Hoelang duurt het?

#Durfteleiden bevat 21 bijeenkomsten die samen een jaarlijn vormen. De bijeenkomsten vallen uiteen in tien reguliere bijeenkomsten, tien bijeenkomsten waarin de jongeren zelf een Alpha Youth geven en een weekend. #Durfteleiden is alleen te gebruiken in combinatie met de Alpha Youth Series. Op aanvraag biedt Alpha Nederland een workshop aan voor leiders die #Durfteleiden gaan geven. 

Tom volgde het programma #durfteleiden

Tom volgde eerst als deelnemer de Alpha Youth. Hij zag zichzelf eerst helemaal niet als leider maar is toch het programma #durfteleiden gaan doen. Check de video voor zijn verhaal!

Hoe gaat dat in zijn werk? 

  1. Bestel #Durfteleiden 
  2. Registreer je cursus op registratie.alphanderland.org
  3. Kom naar een Alpha-trainingsdag om samen met je team toegerust te worden.
  4. Ga van start! 

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Hendrina van Dijk-Harmannij, (Relatie)Manager van Alpha Youth & Students. Heb je vragen over Alpha Students of denk je erover na om een Alpha Students te geven? Ik help je graag verder! Klik op de knop hieronder om contact met me op te nemen.

Neem contact met mij op