Beluister extra afleveringen van de podcast
‘De Kansen voor de Kerk’!

Bonusafleveringen podcast

Mooi nieuws: op 7 en 21 november brengen we twee bonusafleveringen uit van de podcast De Kansen voor de Kerk! Een aflevering met Nicky Gumbel over het thema ‘leiderschap’ en een aflevering met Tim Hughes over ‘groei’. De podcasts duren 30 tot 45 minuten, ideaal voor bijvoorbeeld je rit naar je werk of tijdens je wandeling. Oortjes in en genieten maar!

Bonusaflevering:
Het Leiderschap

Nicky Gumbel, de pionier achter Alpha, deelt in deze Engelstalige bonusaflevering zijn visie over leiderschap. Het merendeel van de kerkleiders is hoog opgeleid, wit, 50-plus en behoort tot de middenklasse. De mensen die Jezus uitkoos om zijn kerk te bouwen, hadden – uitgezonderd Paulus die goed was opgeleid – geen opleiding en weken af van de norm. Jezus trainde hen en zond hen uit. Hoe kunnen wij potentiële leiders trainen? En hoe zorgen we ervoor dat onze geestelijke leiders een afspiegeling zijn van kerk en maatschappij? Ontdek in deze podcast hoe je een cultuur van leiderschap kunt creëren in jouw kerk.

Bonusaflevering:
De Groei

In deze tweede bonusaflevering spreekt Arnoud met Tim Hughes, kerkleider van Gas Street Church in Birmingham. In de zes jaar dat ze bestaan, hebben ze al vier andere gemeenten gestart. Op alle fronten kijken ze buiten hun kerkmuren en zoeken ze naar ‘het ene verloren schaap’. Tim: “De kerk is de enige organisatie die activiteiten hoort te organiseren voor niet-leden.” Op welke manier kan jouw kerk zich uitstrekken naar de mensen in je stad of dorp? Laat je in deze podcast door Tim inspireren over hoe je kunt groeien in discipelschap en mensen bereiken.

Podcast De Kansen voor de Kerk

Afgelopen maanden kon je luisteren naar seizoen 2 van de podcast De Kansen voor de Kerk. In de podcast gaat Arnoud Drop, directeur van Alpha Nederland, in gesprek met inspirerende kerkleiders en deskundigen over de kansen voor de kerk. Heb je een aflevering gemist? De gesprekken zijn terug te luisteren via de linkjes onderaan deze pagina of via je favoriete podcast-app.

Blijf op de hoogte

Wil je een mailtje ontvangen bij nieuwe podcastafleveringen? Abonneer je, dan mis je niets:

Abonneer

Seizoen twee

Laat je inspireren rondom de thema’s cultuurverandering, online en offline communities, gebed en leiderschap.

Afleveringen seizoen 2 terugluisteren

Seizoen een

Boeiende gesprekken over missie, de jonge generatie, gastvrijheid, grijze haren en de Heilige Geest.

Afleveringen seizoen 1 terugluisteren