De Kansen voor de Kerk | De leiders van morgen

Met Nicky Gumbel

Donderdagochtend 30 juni organiseerden we opnieuw ‘De Kansen voor de Kerk’, een online inspiratie-event voor kerkleiders. Nicky Gumbel, de pionier achter Alpha, nam ons mee in het thema ‘De leiders van morgen’.

Naast het interview met Nicky deelden ook kerkleiders en collega’s van Alpha Nederland behulpzame inzichten en ervaringen. Hoe kun je bijvoorbeeld als kerk investeren in (potentiële) leiders, hoe ontwikkel je leiderschapskwaliteiten en hoe kan Alpha hierbij gebruikt worden? 

Gesprek met Nicky Gumbel terugkijken

Heb je het evenement gemist en wil je het gesprek met Nicky Gumbel terugkijken? Of wil je hem doorsturen naar anderen in je kerk? Via onderstaande link kun je de video bekijken. Aanrader!

Hand-out

Bij het thema ‘De leiders van morgen’ hebben we ook een hand-out gemaakt. Met dit document ontvang je tools om met (de rest van) je kerkleiding in gesprek te gaan over leiderschap en leiderschapsontwikkeling. Van de belangrijkste take-aways tot goede gespreksvragen, deze hand-out helpt je om praktisch aan de slag te gaan met uitnodigend kerkzijn.

Tweede seizoen podcast van start!

‘De Kansen voor de Kerk’ is ook de naam van onze podcastserie waarin Arnoud Drop, directeur van Alpha Nederland, op zoek gaat naar de kansen voor de kerk. In vijf nieuwe afleveringen gaat hij in gesprek met inspirerende kerkleiders en deskundigen over cultuurverandering, online en offline communities, gebed en leiderschap. Vanaf 27 juni zijn de gesprekken wekelijks te beluisteren via dekansenvoordekerk.nl of via je favoriete podcast-app. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe podcastafleveringen? Abonneer je via de link hieronder. Dan mis je niets.

Naar de podcast