Wat is de Premarriage Course?

Wat is de Premarriage Course?

De Premarriage Course helpt stellen hun relatie en elkaar beter te leren kennen. Tijdens vijf leuke en ontspannen avonden gaan partners samen in gesprek over hun relatie. Zo verkennen ze of ze goed bij elkaar passen en de toekomst samen tegemoet willen gaan. De cursus wordt in een gezellige, open en veilige sfeer gegeven. Deelnemers krijgen meer inzicht in zichzelf, hun partner en hun relatie.

De grondleggers van de Premarriage Course zijn Nicky en Sila Lee, uit de kerk Holy Trinity Brompton in Londen, Engeland (waar Alpha ook vandaan komt). De cursus wordt in verschillende landen aangeboden en is bedoeld voor stellen die willen verkennen of ze klaar zijn voor een toegewijde, duurzame relatie . De Premarriage Course gaat uit van christelijke principes, maar is zowel voor christelijke als niet-christelijke stellen relevant en toegankelijk.

Waarom de Premarriage Course?

We willen kerken ondersteunen in hun missie om het evangelie van Jezus te verspreiden en discipelen van Hem te maken. We zien dat de Premarriage Course hierbij kan helpen. De cursus kan gegeven worden binnen de kerk, maar kan ook als missionair middel ingezet worden. Daarnaast geloven we dat sterke, gezonde relaties een positieve impact hebben op de omgeving. Met de Premarriage Course kunnen stellen zich voorbereiden op een duurzame relatie.  

“We hebben geleerd wat we belangrijk vinden in onze relatie, hoe we beter kunnen communiceren met elkaar en hoe we conflicten kunnen voorkomen en oplossen.”

Anne en Bart, deelnemers Premarriage Course

Waarden van de Premarriage Course

Als Alpha Nederland zijn we gepassioneerd over eenheid. Daarom zijn we blij dat de Premarriage Course in bijna iedere kerkelijke denominatie gegeven wordt. Deze tips die voortkomen uit de waarden van de Premarriage Course zullen ervoor zorgen dat jouw Premarriage Course een goede tijd zal zijn, zowel voor jou als voor de deelnemende stellen: 

1. Gebed – Bid voor je Premarriage Course
2. Lokale kerk – Betrek de kerkleiding bij je Premarriage Course
3. Teams – Verzamel en train je team
4. Gastvrijheid – Wees gastvrij voor de stellen (zorg ervoor dat iedere bijeenkomst voelt als een avondje uit)
5. Inhoud – Gebruik de Premarriage Course Series als (basis voor) de inleiding
6. Privacy – Zorg voor privacy tijdens de gesprekken van de stellen

Opbouw en structuur van de Premarriage Course

De Premarriage Course bestaat uit vijf bijeenkomsten waarin verschillende thema’s worden behandeld. De thema’s en de volgorde daarvan zijn zorgvuldig gekozen: door de opbouw van de cursus komen de deelnemers iedere bijeenkomst een stapje verder. Dit zijn de thema’s die bij de Premarriage Course aan bod komen: 
1. Communicatie
2. Conflict
3. Toewijding
4. Verbinding
5. Avontuur

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Joyce van de Kamp, Relatiemanager van de Marriage en Premarriage Course. Heb je vragen over de (Pre)Marriage Course of denk je erover na om met het materiaal aan de slag te gaan? Ik help je graag verder! Klik op de knop hieronder om contact met me op te nemen.  

Ja, ik heb een vraag!

Premarriage Course op social media: