Alpha-coachtraject

Speciaal voor kerken die meer prioriteit willen leggen bij missie en de impact van hun Alpha’s willen vergroten, ontwikkelden we het Alpha-coachtraject.

Alpha-teamleiders gaan in zes etappes aan de slag met thema’s als ‘Bouwen aan een biddend team’ en ‘Ruimte maken voor Gods Geest’. Alle thema’s van het Alpha-coachtraject op een rijtje:

  1. De toekomst van Alpha in jouw kerk
  2. Bouwen aan een biddend team
  3. Ruimte maken voor Gods Geest
  4. Een team dat uitnodigt
  5. Leerlingen maken naar Jezus’ voorbeeld
  6. Van inspiratie naar actie

‘Alpha als cursus is geweldig, Alpha als cultuur is fenomenaal.’

Fr. James Mallon

“Sinds dit coachtraject zijn we van één naar twee Alpha’s per jaar gegaan en zien we een veel grotere wisselwerking tussen Alpha en de gemeente. Er komen nieuwe mensen in de kerk, die hun vrienden en familie meenemen. Gemeenteleden nodigen uit voor Alpha en bidden en helpen mee. We kunnen nog veel groeien, maar dit is een prachtige ontwikkeling!”

Alpha-teamleider in Den Haag

E-learning en bijeenkomsten

De zes etappes van het coachtraject leg je deels af in de online leeromgeving, de Alpha Academy. Je wordt meegenomen door video’s, korte opdrachten, testjes en blogs die je helpen om de inspiratie eigen te maken. Elke etappe heeft ook een bijeenkomst. Tijdens zo’n bijeenkomst ontmoet je je coach en een aantal andere deelnemers. De bijeenkomsten zijn erop gericht om elkaars gedachten te scherpen, aan te vullen en alle inspiratie en input verder te vertalen naar jouw Alpha en kerk. Buiten de ontmoetingen om heb je contact met je coach die je verder bevraagt en helpt. Bij voorkeur volg je het Alpha-coachtraject samen met een andere leider uit je Alpha-team.

De coaches

Leuk en aardig, maar wie zijn die coaches dan? 😉 We stellen ze graag aan je voor!

“Ik werk nu ruim tien jaar bij Alpha Nederland en heb in die tijd veel Alpha-teams en kerkleiders ontmoet. Mijn passie voor Alpha is groot, maar alleen omdat mijn passie voor Jezus zo groot is. Ik zie Hem namelijk ontzettend aan het werk door Alpha heen. Er is niets zo mooi als het verschil zien dat Jezus maakt in levens van mensen. En het toffe aan Alpha-teamleiders is: die delen deze passie helemaal! Om tijdens een coachtraject met teamleiders op te trekken en ze te helpen de impact van hun Alpha’s te vergroten, doe ik dus heel graag!”

Joost Klok, Adviseur Kerken

“Sinds ik in onze gemeente heb gezien hoe groot het verschil is wanneer je van één naar twee keer Alpha per jaar gaat, help ik het liefst elke Alpha om groter te dromen. Natuurlijk willen we op Alpha mensen verwelkomen en uitnodigen voor een ontmoeting met Jezus. Het is waanzinnig om te zien hoe Hij mensen weer hoop geeft en hoe Hij zijn liefde toont. Wat heeft elk mens dat nodig! Het mooie aan Alpha is dat het daar niet bij blijft. Wanneer je een bruisende Alpha hebt, bruist het over naar de rest van de kerk en ontstaat er een wisselwerking die ik elke kerk gun! Ik voel me een bofkont dat ik al zeven jaar bij Alpha Nederland werk. En deze coachtrajecten zijn absoluut een van de leukste dingen in dat werk! 😊”

Dorine Sommer, Adviseur Kerken

Een Alpha-coachtraject voor jouw kerk?

Wil je meer weten over het coachtraject en of het ook iets voor jou(w) kerk is? Vul hier je gegevens in. Je ontvangt dan binnenkort een mail met meer informatie over het coachtraject.