Hoe kun je coronaproof kerk zijn?

De coronacrisis zorgt voor ongekende uitdagingen. Ook voor de kerk. Hoe kun je in deze tijd kerk zijn? Met elkaar, maar ook voor je omgeving? Hieronder vind je drie manieren hoe je met elkaar, maar ook voor anderen, kerk kunt zijn in deze bijzondere tijd.


De Prayer Course

De Prayer Course is een prachtige manier om je gebedsleven te verdiepen. Met de cursus ga je op reis door het Onze Vader door acht korte, aansprekende video’s. De Prayer Course is ontstaan uit een samenwerking tussen Alpha Nederland en 24-7 Prayer NL. Het is ontworpen om in gesprek te gaan over gebed, ermee te oefenen en om je eigen gebedsleven te verdiepen.

Je kunt de Prayer Course op meerdere manieren gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een online kleine groep, waar je samen de video’s kijkt en vervolgens bespreekt. Of je kunt de video’s thuis bekijken, alleen of met je gezin.

“Ik ben erg enthousiast over de Prayer Course. Dit kan ons als gemeenschap helpen om te groeien in de cultuur van gebed.”

Alpha Online

Alpha hoeft niet te stoppen als de kerkdeuren even niet open kunnen. Ook online kun je als kerk mensen de kans bieden om het christelijk geloof te ontdekken. In de afgelopen maanden hebben we gezien hoe goed Alpha Online werkt. Inmiddels hebben honderden deelnemers de cursus online gevolgd, en ze zijn ontzettend enthousiast. Daarnaast biedt Alpha Online een bijzondere kans om nieuwe doelgroepen te bereiken, die minder snel naar een normale Alpha waren gekomen.

“Ik was verbaasd over hoe je ook online zo met elkaar verbonden kan zijn. We hadden een prachtig gesprek, wat sommigen ook emotioneel raakte. Geweldig dat we onze Alpha online kunnen doorzetten.”

De Marriage Course Online

De Marriage Course Online bestaat uit zeven romantische avonden op de bank, met z’n tweeën natuurlijk. Een prachtige cursus om je relatie te verdiepen en anderen diezelfde kans te geven. Met thema’s als de kunst van communicatie, de impact van familie en goede seks ontdek je hoe je relatie leuker en sterker kan worden. Ga aan de slag met de Marriage Course Online en ervaar wat de cursus voor jou en de stellen in je omgeving kan betekenen!

“Wat ons heeft verbaasd is dat de cursus binnen een week was volgeboekt en dat het zo goed werkt om de Marriage Course online te geven. Een bijkomend voordeel is dat niemand oppas hoeft te regelen, maar toch het idee heeft dat ze er op zaterdagavond even helemaal uit zijn.”