Collecte

Mag Alpha Nederland op het collecterooster van jouw kerk?

Al vijfentwintig jaar is Alpha Nederland de drijvende kracht achter Alpha. Inmiddels hebben in Nederland ruim 325.000 mensen een Alpha gevolgd. Wereldwijd zijn dat er miljoenen.

De missie van de kerk helpen ondersteunen 

Wij geloven dat iedereen de kans moet krijgen om het goede nieuws van Jezus te horen. Daarom hebben wij een droom: in 2036 hebben 1.000.000 mensen in Nederland het evangelie van Jezus Christus gehoord. Alpha Nederland wil deze droom realiseren samen met de kerk. Wij geloven dat vitale kerken onze samenleving tot bloei brengen door het evangelie van Jezus Christus te delen. Daarom zijn wij gepassioneerd om de kerk te helpen om haar missie te ontdekken en uit te voeren.

Alpha is gratis, maar kost wel geld 

Om de honderden teams die Alpha geven te ondersteunen met nieuwe materialen, adviezen en kwalitatief goede trainingen is jaarlijks veel geld nodig. Elke dag weer horen we verhalen over levens die positief veranderen door het leren kennen van Jezus. Met jullie bijdrage investeren jullie in levens van andere mensen met blijvende impact. 

Mag Alpha op het collecterooster van jouw kerk? 

Wil je het werk van Alpha steunen? Dan kun je ervoor kiezen om met jouw kerk Alpha Nederland te ondersteunen via een collecte. Verschillende kerken in Nederland gingen je al voor. Natuurlijk komen we graag in een kerkdienst vertellen over Alpha. 

Wat kun je doen?  

We hebben een voorbeeldbrief gemaakt die je (aangevuld met je eigen naam en dergelijke) kunt sturen naar degene die in jouw kerk verantwoordelijk is voor het collecterooster. 


“Steun Alpha, help ons om op het collecterooster van jouw kerk te komen!”  


Wil je in je kerk laten zien wat de impact van Alpha is? Laat dan deze video zien.

  • 92% van de deelnemers ervaart een positieve tot zeer positieve invloed van Alpha op hun geloof en leven
  • 78% van de deelnemers raakt bevriend met andere deelnemers

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Jaïr Sagström en ik help je vraag verder. Heb je vragen of wil je van gedachten wisselen over geven aan Alpha, klik dan op de knop hieronder om contact met me op te nemen.

Neem contact met mij op