Een kerkdienst over uitnodigen

Ga je een hele dienst of viering houden over het thema uitnodigen of missionair kerk zijn? Gaaf! Om je op weg te helpen vind je hier allerlei materialen, zoals preekschetsen, overdenkingen, liedsuggesties en verhalen van Alpha-deelnemers.


Hoe deel je een Alpha-verhaal?

Begin je dienst of viering met het delen van een Alpha-verhaal. Dit kan een verhaal van jezelf zijn, of van iemand die een positieve ervaring heeft gehad op Alpha. Het is geweldig als die persoon onderdeel is van je eigen kerk. Help hem of haar aan de hand van drie vragen om een kort en concreet verhaal te delen. Het helpt het best om dit ook voor te bespreken met deze persoon.

  1. Hoe zag je leven eruit voordat je op Alpha kwam?
  2. Hoe heb je Alpha ervaren?
  3. Welk verschil heeft Jezus in je leven gemaakt? (Help om dit zo concreet mogelijk te verwoorden).

Mocht er niemand in je kerk zijn die een inspirerend verhaal kan delen, kun je ook gebruik maken van een van de getuigenisvideo’s onderaan deze pagina. Een goed verhaal laat zien wat de positieve uitwerking is van een uitnodiging voor Alpha.

Overdenkingen

Bekijk je liever een overdenking? Gebruik dan een van onderstaande video’s in jouw dienst of viering.

Liefde wil ik – geen offers

Eind augustus sprak Arnoud Drop, directeur van Alpha Nederland, in de dienst van Moza├»ek over ‘Liefde wil ik – geen offers’. Bekijk de video hierboven of via onderstaande knop.

Uitnodigen

19 december sprak Joost Klok, Relatiemanager Alpha, over uitnodigen bij Baptistengemeente De Ark in Assen. Bekijk de video hierboven of via onderstaande knop.

Anderen uitnodigen om Jezus te ontmoeten

Recent sprak Marijke Koers, Senior Communicatieadviseur bij Alpha Nederland, in de CGK Elimkerk in Papendrecht over anderen uitnodigen om Jezus te ontmoeten. Bekijk de video hierboven of via onderstaande knop.

Liedsuggesties

Heb je de mogelijkheid om liederen in te brengen voor jouw dienst of viering? De volgende liederen passen goed bij het thema uitnodigen en missionair kerk zijn:

Alpha-verhalen

Bekijk het verhaal van Roliena

Roliena werd door haar broer uitgenodigd voor een kerstdienst. Daar hoorde ze over Alpha. Bekijk haar verhaal via de thumbnail hierboven.

Bekijk het verhaal van Ferdinand

Nadat zijn dochter hem vroeg wie God was, besloot Ferdinand een keer naar de kerk te gaan. Daar hoorde hij over Alpha. Bekijk zijn verhaal via de thumbnail hierboven.

Bekijk het verhaal van Carolien

Carolien werd wel vijf keer uitgenodigd voor Alpha! Bekijk haar verhaal via de thumbnail hierboven.