Bekijk ons Jaarverslag 2021

Een kijkje in de keuken van Alpha Nederland

Ons Jaarverslag 2021 is uit! Een boeiend overzicht van waar we als Alpha Nederland voor staan en hoe wij samen met jou richting onze droom bewegen. Hieronder zes mooie punten uit het jaarverslag.

Nieuw: podcasts

Onze podcastserie ‘De Kansen voor De Kerk’ is maar liefst 29.334 keer gedownload. Directeur van Alpha Nederland, Arnoud Drop, gaat in deze podcastserie op zoek naar antwoorden bij verschillende kerkleiders en experts op het vlak van kerk en missie.

Meer over ‘De Kansen voor De Kerk’ 

Samen met EO BEAM

In 2021 hadden we de grootste Alpha Youth ooit met 400 tieners en 95 gespreksleiders! Een bijzondere samenwerking met BEAM, het jongerenmerk van de EO. We vinden het geweldig om via samenwerkingen zoals deze de impact van Alpha te kunnen vergroten. 

Alpha Youth in 2021

Bemoediging

We gaven 32 voorgangersechtparen de Marriage Course Experience cadeau als bemoediging. Want niet alleen kerkleden, ook kerkleiders hebben een pittige coronatijd achter de rug. 

Lees meer over de (Pre)Marriage Course

We vierden in 2021 een prachtig jubileum!
Lees meer over 25 jaar impact.

Avond met Nicky Gumbel

In maart verwelkomden we Alpha-pionier Nicky Gumbel ‘in Nederland’ tijdens een Zoom-call van ‘De Kansen voor De Kerk’ met 800 deelnemers. We hebben de video-opname in het jaarverslag gezet.

Naar de video-opname.

Schud ons wakker

We verzorgden een seminar voor de digitale Pinksterconferentie van Opwekking. Het thema van het seminar was ‘Schud ons wakker’ en ging over kansen voor de lokale kerk.

Ook op de Pinksterconferentie 2022 zijn we aanwezig met een aantal seminars.

Bekijk het programma.

Extra veel interviews

“Alpha is de ultieme kraamkamer van missionaire kerkplantingen”, zegt Theo Visser in een interview dat we met hem hadden. Dit gesprek is geplaatst in de jubileumeditie van ons magazine Alpha Life dat we in december uitbrachten. Een extra dik nummer vol verhalen over 25 jaar impact door Alpha.

Lees het interview met Theo Visser. 

In dit jaarverslag geven we je naast een financieel overzicht ook een beeld van wat we hebben gedaan in 2021 en kun je een kijkje nemen in de keuken van Alpha Nederland. Veel leesplezier!