Nieuwe Alpha Campagne:
Eerste Hulp Bij Uitnodigen

In januari 2022 lanceert Alpha Nederland een nieuwe Alpha Campagne: Eerste Hulp Bij Uitnodigen! Onderzoek wijst namelijk uit dat christenen het best wel spannend vinden om iemand uit te nodigen voor Alpha of een kerkdienst. Zo spannend, dat 52% een ‘diepe weerstand’ ervaart bij de gedachte om iemand uit te nodigen. Dit betekent niet dat ze niemand kennen: zo’n twee op drie mensen krijgt een naam in gedachten die ze kunnen uitnodigen voor Alpha. Er is dus een tegenstelling: mensen vinden het heel spannend om uit te nodigen, maar weten tegelijkertijd wel wie ze kúnnen uitnodigen. En dat die persoonlijke uitnodiging voor Alpha zo belangrijk is, dat kunnen we niet vaak genoeg benadrukken:

9 van de 10 deelnemers komt op Alpha door een persoonlijke uitnodiging

Eerste Hulp Bij Uitnodigen-platform

Met het nieuwe Eerste Hulp Bij Uitnodigen-platform krijgt iedereen in de kerk tips en tricks om voor iemand in je omgeving te bidden.

Elke geregistreerde Alpha ontvangt gratis 250 gebedskaartjes om in hun kerk een beweging te creëren van gebed en uitnodiging. Hebben mensen in je geloofsgemeenschap het kaartje gescand en een naam ingevuld op het platform? Dan helpen wij ze in de weken erna om voor die persoon te bidden en uit te nodigen voor Alpha.

Weten hoe het ervoor staat in je eigen kerk? Bij de gebedskaartjes ontvang je een unieke link naar een landingspagina. Hier kun je zien hoeveel gebeden en uitnodigingen er hebben plaatsgevonden. Tof om te laten zien aan je geloofsgemeenschap – dat zijn cijfers om te vieren!

Er is meer…

De campagne bestaat natuurlijk uit meer dan het Eerste Hulp Bij Uitnodigen-platform. Benieuwd naar alle materialen, zoals preekschetsen, overdenkingen, getuigenissen en meer? Kijk dan op alphanederland.org/campagne.