De eerste keer…

De eerste keer is spannend, onwennig en misschien heel anders dan je had verwacht. We hebben het natuurlijk over de eerste keer een Premarriage Course geven. Hoe pak je zoiets aan? Net als met andere ‘eerste keren’ kan het helpen om niet gelijk een wereldprestatie te verwachten. Hier wat tips voor een goede eerste keer.

Maak het behapbaar

Sta jezelf toe om in je rol als cursusleider te groeien en maak het jezelf die eerste keer dus niet te moeilijk. Stel jezelf de vraag: ‘Wat helpt mij om op mijn gemak een eerste keer de Premarriage Course te geven?’. Misschien zit het ‘m voor jou in groepsgrootte, en is het dus wijs om het wat kleinschalig aan te pakken. Of wellicht zit de spanning ‘m voor jou in het geven van de inleidingen en helpt het jou om de video’s te gebruiken voor de inhoudelijke input.

Maak het gezellig

Natuurlijk geldt dat voor je deelnemers, zij moeten zich in de watten gelegd voelen en een goede tijd hebben met hun partner. Maar maak het ook voor jezelf gezellig door anderen te betrekken bij de organisatie en zo dus de pret (en het werk) te delen.

Maak het echt

Je hoeft niet de perfecte cursusleider te zijn. Sterker nog, dat kán helemaal niet! Wees dus gewoon jezelf en vertel gerust dat jij het best even wennen vind, zo’n eerste keer. Je hoeft niet te doen alsof je alles onder controle hebt als je het even een keertje kwijt bent.

Maak het leerzaam

Een eerste keer smaakt naar meer. Natuurlijk zul je de tweede keer dingen anders willen aanpakken, of misschien wil je zelfs een heleboel anders doen. Denk na over hoe de tweede keer eruit kan zien en probeer je daar op voor te bereiden. Misschien betekent dit dat je halverwege de cursus besluit om de inleidingen wat anders aan te pakken, of misschien betekent het dat je de rol van gebed voor en tijdens je cursusavond wilt verscherpen. Denk na over het vervolg en leer van deze ervaring.

Wil je meer informatie en input over het organiseren van een Premarriage course? Kom dan naar een Premarriage Course training!

Dorine Sommer - Relatiemanager van de Marriage Course

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Dorine Sommer, (Relatie)Manager van de Marriage en Parenting Courses. Wil je graag sparren over jouw eerste keer Premarriage Course geven? Ik denk graag met je mee! Klik op de knop hieronder om contact met me op te nemen. 

Neem contact met mij op