Worship Central Cursus

Worship Central Nederland is een beweging van aanbidders die de aanbidding van Jezus Christus centraal zet in gemeenschappen, lokale kerken en de wereld.  

De visie van Worship Central

  1. God ontmoeten
  2. De aanbidder toerusten 
  3. De lokale kerk versterken 

Dit doen we door middel van de Worship Central Cursus. Deze cursus bestaat uit zeven lessen en kijkt naar uiteenlopende zaken rondom het leiden van aanbidding. Wij zijn gepassioneerd over de kracht van aanbidding en geloven dat aanbidding een gemeenschap kan veranderen. We hebben deze cursus ontwikkeld om aanbiddingsleiders en aanbiddingsteams te onderwijzen, toe te rusten en te bemoedigen om zo effectief mogelijk te zijn. Dankzij het handboek, de kant-en-klare powerpoints en de handouts kan iedereen de cursus geven! Je kunt er ook voor kiezen om de (Engelstalige) video’s te gebruiken. Bekijk hier het promofilmpje van de cursus:

Download de cursus

Je kunt de cursus gratis downloaden. Je hoeft je alleen te registreren, zodat wij weten waar en door wie de cursus wordt gedaan. Na registratie krijg je toegang tot alle lesmaterialen.

Bekijk de materialen van les 1
Wil je eerst een voorproefje? Bekijk van de eerste les de powerpointsprekersnotities en handout.

Zeven lessen

De cursus bestaat uit zeven lessen. Je kunt zelf bepalen om dit in een weekend te doen, of te verdelen over een aantal weken of zelfs maanden. We raden je aan om naast de cursus ook tijd te maken voor relatie. Combineer een les bijvoorbeeld met een kop koffie of zelfs een maaltijd. Je bespreekt samen de volgende thema’s:

  1. Waarom staat aanbidding centraal? 
  2. Ontmoet God 
  3. Het leiden van aanbidding 
  4. Creativiteit aanwakkeren 
  5. Een goed team 
  6. Hoe speel je samen? 
  7. De authentieke leider 

Inhoud

LES 1 – Waarom staat aanbidding centraal? 
Deze les gaat over de vraag waarom aanbidding centraal staat in alles wat we doen, als mensen gepassioneerd voor Jezus. En waarom het onze hoogste prioriteit is. 

LES 2 – Ontmoet God 
Deze les kijkt naar de waardes die belangrijk zijn bij het leiden van aanbidding. Het onderzoekt zes Bijbelse principes die het fundament vormen voor elk gezond aanbiddingsteam. 

LES 3 – Het leiden van aanbidding 
Deze les kijkt naar de praktische basis voor het leiden van aanbidding. Om ons te helpen scherper na te denken over het leiden van aanbidding komen er drie vragen aan de orde: Hoe bereid ik me voor? Wat doet God? En groeien we? 

LES 4 – Creativiteit aanwakkeren 
Hier behandelen we onder andere het schrijven van liedjes, maar ook andere creatieve uitingen van aanbidding. En hoe zorgen we ervoor dat iedereen betrokken kan raken? 

LES 5 – Een goed team 
In deze les ontdekken we hoe je – op lange termijn – kunt functioneren als een goed team, zodat je een zegen bent voor je gemeenschap. 

LES 6 – Hoe speel je samen? 
In deze les ga je heel praktisch aan de slag om als band goed samen te werken en kijk je ook naar muzikale dynamiek. 

LES 7 – De authentieke leider 
In deze les wordt er gekeken naar zes basisprincipes van leiderschap en hoe we een authentiek leider kunnen zijn met een leven afgestemd op God. 

Registreer nu jouw Worship Central Cursus en ga aan de slag!