‘Beiden stonden we op een keerpunt: óf we gaan voor het geloof óf we laten het los.’

Arie van Pelt (26) volgde samen met zijn vriendin Tamara Eijkelenboom (24) Alpha Online. Arie en Tamara zijn beide christelijk opgevoed, maar eigenlijk had het geloof geen grote rol meer in hun leven. Ze stonden op een keerpunt.     

“Beiden stonden we op een keerpunt: óf we gaan voor het geloof óf we laten het los. Tamara en ik zijn beide christelijk opgevoed, maar deden er de laatste jaren niets meer mee. Helemaal loslaten deden we het geloof ook niet. We hadden er veel vragen over en wilden het nog een keer goed uitzoeken. Ik wilde altijd nog een keer Alpha doen, maar het is best wel een tijdsinvestering in een druk leven.

Connectie

Nu – door corona – kreeg ik meer tijd voor andere zaken. Een mooi moment om aan te haken bij een Alpha. Die was online te volgen, wat het eigenlijk nog laagdrempeliger maakte. Lekker vanuit de woonkamer achter je computer. Ik vind het bijzonder dat je goede gesprekken hebt en een connectie opbouwt met mensen die je nog nooit in het echt gezien hebt. Iedereen was heel open en durfde zijn verhaal te vertellen. Voor ons was de cursus een goede opfriscursus; een manier om de rode draad van het geloof te zien.

” Ik vind het bijzonder dat je goede gesprekken hebt en een connectie opbouwt met mensen die je nog nooit in het echt gezien hebt “

Arie

Tamara en ik hebben ervoor gekozen om weer aan te haken bij het geloof. Nu eerst nog even via online kerkdiensten, maar als het straks weer kan willen we ons graag aansluiten bij een kerk.”

Bron: EO Visie