Quickscan

Hoe word je een kerk die uitnodigt? Dat word je niet zomaar! Het vraagt aandacht en bewustwording om een uitnodigende kerk te zijn. Om je daarbij op weg te helpen hebben we een quickscan ontwikkeld. Deze scan helpt je om in beeld te brengen hoe jouw kerk aankijkt tegen uitnodigend kerk zijn.

Je vindt hier meer informatie over de bedoeling en de inhoud van de quickscan. Heb je al meegedaan aan de quickscan? Dan helpen we je in een een-op-een-gesprek verder met hoe je de resultaten praktisch in kunt zetten in jouw kerk.

Wat is een quickscan?

De quickscan is een vragenlijst voor kerkleiders en gemeenteleden om inzicht te krijgen in de gedachtes die er leven rondom uitnodigen. Zo krijg je een totaalbeeld van wat er leeft in de kerk en hoe de geloofsgemeenschap aankijkt tegen uitnodigen. De scan bestaat uit twee gedeeltes: een vragenlijst voor kerkleiders en een vragenlijst voor de geloofsgemeenschap.

Als je je aanmeldt, ontvang je toegang tot de vragenlijsten. Als de vragenlijsten zijn ingevuld door kerkleiding en geloofsgemeenschap, wordt er een moment gepland om samen met Alpha Nederland de resultaten door te nemen. Zo halen we samen boven water welke lessen je eruit kunt halen en hoe je hier verder mee aan de slag kunt in jouw kerk. Natuurlijk krijg je ook een individuele weergave van de antwoorden uit jouw kerk.

Aanmelden