Schenk met belastingvoordeel

Bij een periodieke schenking help je Alpha Nederland met een vast bedrag voor minimaal vijf jaar. Omdat je gift als vrije schenking volledig aftrekbaar is van de belasting, krijg je een flink deel terug.

Geef je regelmatig aan Alpha Nederland en wil je dat blijven doen? Overweeg dan een periodieke schenking. Dat is een speciale vorm van doneren die volledig aftrekbaar is van de belasting. De Belastingdienst vraagt dat je de periodieke schenking vastlegt in een schriftelijke overeenkomst met Alpha Nederland en dat je gedurende minimaal vijf jaar doneert.

Voordeel voor beiden

Met deze vorm van geven investeer je structureel in de projecten van Alpha Nederland. Periodiek schenken levert zowel jou als voor ons voordeel op. Voor Alpha Nederland geeft een periodieke schenking meer zekerheid over haar inkomsten. Doordat we voor langere tijd kunnen rekenen op je steun, kunnen wij nog beter plannen hoe het geld wordt besteed. Voor jou betekent het dat je geld terugkrijgt van de belasting. Anders dan bij normale giften ben je bij de periodieke schenking niet gebonden aan de wettelijke drempels voor aftrek van giften.

Volledig aftrekbaar

Een periodieke schenking is honderd procent aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Concreet betekent dit dat je, afhankelijk van de hoogte van je inkomen, 34 tot 52 procent van de gift kunt terugkrijgen. Je kunt dit voordeel desgewenst ook ten goede laten komen aan Alpha Nederland.

Berekenen

Om hoeveel voordeel gaat het? Op de site van de Belastingdienst of berekenhet.nl kun je het voor jou geldende belastingvoordeel berekenen. We geven hier een rekenvoorbeeld, iedere persoonlijke situatie kan uiteraard verschillen. Stel, je doneert € 200,- per jaar. Als jouw inkomen in de inkomstenschijf van 42 procent valt, dan kun je door je donatie om te zetten naar een periodieke schenking bijna € 84,- op jaarbasis van de Belastingdienst terugkrijgen. Dit fiscale voordeel is mogelijk omdat Alpha Nederland de ANBI-status heeft.

Een periodieke schenking regelen

Hoe regel je een periodieke schenking? Dat is niet ingewikkeld, zeker niet als je de uitleg erbij neemt. Je hoeft alleen de overeenkomst in te vullen, in tweevoud uit te printen en naar ons op te sturen: 

Alpha Nederland
Hoofdstraat 51a
3971 KB Driebergen

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Jaïr Sagström en ik help je vraag verder. Heb je vragen of wil je van gedachten wisselen over het steunen van Alpha Nederland, klik dan op de knop hieronder om contact met me op te nemen.

Neem contact met mij op