Schenk met belastingvoordeel

Periodiek schenken

Geef je regelmatig aan Alpha Nederland en wil je dat voor een periode van vijf jaar blijven doen? Dan is het fiscaal voordelig om van je donatie een periodieke schenking te maken. Bij een periodieke schenking investeer je in Alpha Nederland met een vast bedrag voor minimaal vijf jaar. Dit leg je vast in een schriftelijke overeenkomst met Alpha Nederland. Omdat je gift als vrije schenking volledig aftrekbaar is van de belasting, krijg je een flink deel terug.

Voordeel voor beiden

Periodiek schenken levert zowel jou als ons voordeel op! Met deze vorm van geven investeer je structureel in de projecten van Alpha Nederland. Dit geeft ons meer zekerheid over onze inkomsten. Doordat we voor langere tijd op je steun kunnen rekenen, kunnen wij nog beter plannen hoe we het geld gaan besteden. Het voordeel voor jou is dat een periodieke schenking honderd procent aftrekbaar is bij de aangifte inkomstenbelasting. Alpha Nederland is namelijk een Algemeen Nut Beogende Instelling en heeft een ANBI-status.

Hoe groot is het fiscaal voordeel?

Concreet betekent dit dat je, afhankelijk van de hoogte van je inkomen, 34 tot 52 procent van je gift terugkrijgt. Ben je benieuwd om welk bedrag het in jouw geval gaat? Met deze speciale calculator bereken je eenvoudig welk voordeel het afsluiten van een periodieke overeenkomst jou oplevert. Je kunt er eventueel voor kiezen om het belastingvoordeel dat je met je periodieke schenking hebt eveneens te doneren en zo extra te investeren in de droom van Alpha Nederland.

Zo regel je een periodieke schenking

  • Je schenkt minimaal vijf jaar achter elkaar hetzelfde bedrag aan Alpha Nederland. Je bepaalt zelf de hoogte van het bedrag en of je je gift per maand, per kwartaal of per jaar overmaakt. Tussenkomst van een notaris is niet nodig.
  • Je vult de periodieke schenkingsovereenkomst in, ondertekent deze en stuurt hem terug naar Alpha Nederland. Dit kan per e-mail naar info@alphanederland.org of per post naar Alpha Nederland, Hoofdstraat 51 A, 3971 KB Driebergen.
  • Je ontvangt van ons een kopie van de schenkingsovereenkomst voor je eigen administratie. Hierop vind je het transactienummer dat je nodig hebt bij het doen van je belastingaangifte. Bewaar dit document dus goed.

Vragen?

Heb je nog vragen, bijvoorbeeld over de schenkingsovereenkomst of over doneren aan Alpha Nederland? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0343 745 070 of mail naar info@alphanederland.org. We helpen je graag.

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Mark de Heer en ik help je vraag verder. Heb je vragen of wil je van gedachten wisselen over het steunen van Alpha Nederland, klik dan op de knop hieronder om contact met me op te nemen.

Neem contact met mij op