Parenting Course Online
Hoe geef ik een Parenting Course Online?
De laatste tijd krijgen we veel vragen over het organiseren van een Parenting Course in een online omgeving. Via deze pagina denken we met jou en je geloofsgemeenschap mee over de mogelijkheid om bijeenkomsten online te faciliteren.
Vijf stappen om een Parenting Course Online te geven
Om het organiseren van een Parenting Course Online zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we een handig stappenplan voor je uitgewerkt.
1. Registreer je Parenting Course Online
Ga je online een Parenting Course geven? Registreer je ‘Parenting Course Online’ dan op registratie.alphanederland.org. Hier krijg je toegang tot alle video’s, trainingen en andere materialen (uitnodigingen, handleidingen etc.) die je nodig hebt om je Parenting Course te geven! Ook kunnen ouders die op zoek zijn naar een cursus die van jou dan vinden via parentingcourse.nl.
2. Kies een online platform om elkaar te ontmoeten
Er zijn veel programma’s die je kunt gebruiken om samen een video te kijken en het gesprek aan te gaan in de kleine groep. Een paar opties die er bestaan zijn bijvoorbeeld Zoom, Google Hangouts en Skype.
Voor de beste gebruikerservaring raden we Zoom aan. Met een betaald account van € 16,- per maand kun je onbeperkt met elkaar videobellen. Hiervoor heb je het programma Zoom nodig. Dit kun je downloaden op zoom.us.
Heb je niet zoveel technische kennis? Dan kun je ook voor Skype kiezen. Hiervoor hoef je geen betaald account te hebben en kun je zonder tijdslimiet met elkaar videobellen. Je kunt hiervoor het programma Skype downloaden of Skype openen via web.skype.com.
Het is handig om een programma te kiezen waarbij je jouw scherm kunt delen met de groep. Zo kun je via jouw scherm een powerpointpresentatie vertonen bij je inleiding.
3. Start ontspannen en informeel
Waar een reguliere Parenting Course start met een ontspannen moment met eten, zal dat er online waarschijnlijk wat anders aan toegaan. Investeer wel in een gezellige en ontspannen setting. Raad iedereen dus aan om een kopje koffie of thee te zetten en praat elkaar even bij. Tip: stel een vraag (zoals je vaak op Pickwick-theezakjes ziet) en ga daar samen over in gesprek.
4. Gezamenlijke inleiding, aparte groepsgesprekken
Zorg ervoor dat je je scherm kunt delen met de andere deelnemers. Dat kan bijvoorbeeld via Skype en Zoom. Zo kun je je powerpointpresentatie laten zien aan de groep tijdens de inleiding.
Open de inleiding die je deze week bekijken. Hieronder vind je de links naar de twee delen van de eerste aflevering. De overige afleveringen vind je achter ‘Mijn downloads’ op registratie.alphanederland.org. Registreer hier jouw Parenting Course Online om alle video’s te bekijken.
Inleidingen Parenting Children Course
Inleidingen Parenting Teenagers Course
Aflevering 1: Het doel voor ogen houden | Deel 1
Aflevering 2: Het doel voor ogen houden | Deel 2
Stuur de bijeenkomst die je deze week gaat kijken door naar je deelnemers, zodat zij tijdens het gesprek de video kunnen kijken. Afhankelijk van hoe lang de video duurt, blijft het gesprek nu even stil. Spreek duidelijk af met de deelnemers op welke tijd jullie verdergaan.
Organiseer, afhankelijk van de groepsgrootte, aparte online afspraken om de gesprekken in de kleine groep te faciliteren. Deelnemers kunnen dan wisselen van gesprek door de andere link aan te klikken en op het afgesproken moment weer aan te sluiten bij de gezamenlijke bijeenkomst.
Registreer je Parenting Course Online5. Groepsgesprekken
Misschien heb je wel vaker met een groep online gebeld. Dan heb je vast gemerkt dat wat structuur in een online kleine groep nog belangrijker is dan in het echt. Let erop dat er niet meerdere mensen door elkaar heen praten en vraag de deelnemers om elkaar niet te onderbreken. Een aantal praktische tips:
- Vraag alle deelnemers om, als dat mogelijk is, hun camera aan te zetten. Een gesprek is leuker en gezelliger als je elkaar ziet!
- Vraag de deelnemers om in een rustige omgeving te zitten.
- Vraag alle gasten om hun microfoon aan te zetten tijdens de groepsgesprekken. Dit zorgt ervoor dat het gesprek makkelijker verloopt. Bestaat de groep uit meer dan acht personen? Dan kun je beter je deelnemers vragen om hun microfoon uit te zetten (te ‘muten’) als ze niet aan het woord zijn.