Het leven en werk van
Corrie ten Boom

Ze bood tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdak aan honderden Joden, overleefde een concentratiekamp, reisde naar 64 landen om het evangelie te verkondigen en moest de laatste vijf jaar van haar leven noodgedwongen zwijgend doorbrengen. Ondanks haar wereldwijde bekendheid werd deze ‘Zwerfster voor God’ gekenmerkt door een bijna jaloersmakende eenvoud.


Uit het magazine:
”Vergeven gaat niet vanzelf”
Vergeving betekent niet: zand erover en net doen alsof het niet is gebeurd. Vergeving betekent ook niet dat wat er gebeurd is er niet meer toe doet of dat het niet erg is. Het is wél erg, heel erg soms. Daarom is er ook vergeving nodig. Geen gemakkelijke stap. In kamp Vught hoorde Corrie wie haar had verraden. Deze man had de dood van haar vader en een Joods vrouw op zijn geweten en het verraad betekende ook het einde van hun verzetsgroep en -werk. Corrie kon deze verrader in gedachten wel vermoorden. Die avond lukte het haar niet de bidstond in hun barak in het kamp te leiden. Betsie, haar zus moest het maar doen. Een week lang voelde ze zich in alle opzichten ziek. En Betsie? Die leek nergens last van te hebben. ‘Kan het jou niet schelen? ‘, vroeg Corrie haar. ‘O ja’, zei Betsie. ‘Ik bid steeds voor hem. Wat zal hij het moeilijk hebben.’ Dat bracht Corrie tot het besef dat zij ook schuldig was. Aan haat. En wie haat, is een moordenaar staat er in de Bijbel. Ze besefte dat zij de verrader ook kwaad berokkend had, met haar gedachte en haar woorden. Ze bad God om vergeving en vergaf ook haar verrader. Later schreef ze haar verrader zelfs een brief, waardoor hij tot geloof kwam.


Het magazine Corrie neemt je mee op een boeiende reis door het leven van Corrie ten Boom. Een reis die niet eindigde bij haar dood in 1983, maar nog altijd voortduurt in haar boeken en films die wereldwijd worden uitgegeven. Je leest o.a. interviews met mensen die met haar gewerkt hebben en hoe schoolkinderen van vandaag de dag de lessen van de familie Ten Boom over antisemitisme en racisme ervaren.

Corrie is ook nu nog een bron van inspiratie die voor het evangelie van Jezus Christus leefde. Ben je benieuwd geworden? Bestel het magazine nu gratis wanneer je ervoor kiest om Alpha Nederland te steunen (vanaf € 5,- per maand).