Alpha Online Ervaringen

Nicky Gumbel – Pionier van Alpha en voorganger van Holy Trinity Brompton, Londen

“Ik heb 89 Alpha’s op een rij gedaan. Ik weet dat Alpha werkt. Ik heb nu voor het eerst Alpha online gedaan en ik kan nu zeggen: Alpha online werkt! En dit is het moment om het in te zetten!”

Jurek Woller – Pionier PKN Noorderlicht Rotterdam

“Door corona is er juist behoefte aan contact en zingeving. Ik zie het bijvoorbeeld in de appgroepjes waar ik in zit, er wordt veel gereageerd. Waar drukte eerder vaak een reden was voor mensen om niet naar Alpha te gaan, is er nu opeens veel ruimte in de agenda. Een enorme kans voor mensen die normaal te druk zijn om nu wel een Alpha te gaan volgen!”

Daniël Roukema – Redemption Church Amersfoort

“Nadat we in eerste instantie Alpha on hold hadden gezet, kregen we ook het gevoel dat het eigenlijk jammer zou zijn als het helemaal zou stoppen. Deelnemers hebben zich niet voor niets opgegeven en keken echt uit naar Alpha. En omdat het onduidelijk is hoe lang dit gaat duren hebben we besloten om te kijken naar online oplossingen. De Alpha-meetings zelf gaan we via Zoom opzetten en we hebben hiernaast ook een WhatsApp-groep om in contact te blijven (…) We vinden het gaaf om te zien dat in deze tijd van isolatie God voorziet in deze moderne communicatiemiddelen zodat we toch samen kunnen optrekken met onze Alpha deelnemers.”

Rob Geerts – Alpha-leider in Enschede

“We hebben een prachtige online avond gehad, iedereen was blij en tevreden.”

Sergio Mandos – Alpha Youth-leider in Rotterdam

“Onze eerste Alpha Youth Online ging over bidden. Dat was natuurlijk toepasselijk bij de situatie. Eerst voelde het nog wel wat ‘awkward’ om te bellen via ZOOM, maar er kwamen zoveel gebedspunten! En jongeren gingen daar zelf voor bidden. Ze waren zoveel proactiever dan normaal gesproken en baden heel concreet, waar ze dat anders waarschijnlijk niet hadden gedaan. Als we geloven dat God degene is die mensen bekeert, dan mogen we daar nu ook op vertrouwen. Probeer het gewoon!”

Joost Klok – Alpha-leider in Amersfoort

“Ik was verbaasd over hoe je ook online zo met elkaar verbonden kan zijn. We hadden een prachtig gesprek, wat sommigen ook emotioneel raakte. Geweldig dat we onze Alpha online kunnen doorzetten en kunnen blijven genieten van de Alpha-reis die we aan het maken zijn.”

Floris van der Heijden – Alpha Youth-leider in Zaltbommel

“Na het weekend hebben we de draad online opgepakt via Houseparty. Dit is een app waarin je ook online spelletjes kunt spelen. Wanneer iedereen in de app zit, stuur ik de link van de Alpha Youth Series-aflevering van die avond door. Nadat iedereen de video gekeken heeft, bespreken we de vragen in de kleine groepen en sluiten we af met een online spelletje. Deze manier vraagt wel iets meer van de gespreksleider, omdat je goed moet doorvragen en opletten dat jongeren niet door elkaar heen praten. Maar de jongeren doen allemaal enthousiast mee!”

Caroline Kos – Alpha Youth-leider in Utrecht

“Genezing was wel een thema waarbij we vooraf dachten dat het lastiger zou kunnen zijn online. Uiteindelijk zijn er mooie gesprekken gevoerd en er is in veel groepen ook door de tieners gebeden via de video call! Een groepje maakte de afspraak dat iedereen voor een ander zou bidden, zodat het niet ongemakkelijk zou zijn.” 

Tash – Alpha-leider in Londen

“Alpha Online zorgt voor goede gesprekken terwijl je lekker thuis zit. Kop koffie en thee, gesprek met vrienden. Heerlijk!”